A Valve a jövőbeli Steam Deck 2 lehetőségeiről beszél: Gabe Newell a hordozható virtuális valóságról ötletel

TECH HÍREK – A Valve új hordozható hardvere február 28-tól jut el a vásárlókhoz.

 

 

Most, hogy a Valve ígéretes új hardvere készen áll arra, hogy eljusson az első vásárlókhoz, Gabe Newell, a vállalat vezérigazgatója felbátorodott, hogy beszéljen a platform jövőjéről és az előttünk álló útról a hordozható hardverek piacán. A Gamesradar által megosztott EDGE-nek adott interjúban Newell arról beszélt, hogyan nézne ki a jövő Steam Deck 2-je.

A legdrágább Steam Deck volt a legnépszerűbb modell

Az interjúban Newell kiemeli, hogy a legdrágább Steam Deck modell volt messze a legnépszerűbb, ami arra késztette volna, hogy elgondolkodjon a kézi számítógép jövőbeli új verziójának lehetőségein, és azon, hogyan lehetne kihasználni azokat a funkciókat, amelyek megkülönböztetik az asztali számítógépektől. Newell világosan fogalmazott: az első lépés az, hogy „a játékosok élvezhessék a ma létező nagyszerű játékokat.”

 

Newell a virtuális valóságban képzeli el a kézi hardverek alkalmazásait

 

A Steam Deck által megszólított premisszára alapozva a Valve új kihívásokat állítana egy második modell elé, amely „a mobileszközök által nyújtott képességekre összpontosítana, amelyek túlmutatnak azon, amit a hagyományos PC-s játékoktól kapnánk.” Ezekkel a célokkal kapcsolatban Newell izgatottan nyilatkozott arról, hogy a cégek olyan szoftvereket fejlesztenek, amelyek a PC-s játékélményeket hozzák a Steam Deckre, de megvizsgálná, hogyan lehetne a médiumot továbblendíteni.

„Az egyik dolog, amit képvisel, az a nagy teljesítményű, akkumulátoros teljesítmény, amit egy bizonyos ponton a virtuális valóság alkalmazásokban is lehet használni” – magyarázta Newell a Steam Deckre utalva. „Foghatod a PC-t, és készíthetsz belőle valamit, ami sokkal hordozhatóbb. Még nem tartunk ott, de ez egy ugródeszka.”

Forrás: Gamesradar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu