Újabb modelleket is kap a későbbiekben a Steam Deck

A Valve erősebb hardverrel is fel fogja vértezni a hordozható PC-jét, így később még izmosabb konfigurációval is szerezhetünk Steam Decket.

 

Gabe Newell, a Valve főnöke az IGN-nek adott interjújában azt mondta, hogy már most foglalkoznak az erősebb Steam Deckkel, mert a PC-s piac folytatólagos, így folyamatosan jönnek ki az újabb processzorok, videókártyák. Egy év múlva szerinte már az AMD-nek is lesznek jobb alkatrészei, és az alkatrészgyártók vagy kibővítik a kapacitásukat, vagy a teljesítmény erősödik, esetleg az árak csökkennek. Ezt pedig a Valve nyíltan meg is akarja lovagolni.

Newell nem látja úgy, hogy a modellek ára nőni fog még a nagy kereslet esetén sem, de lehet szó még erősebb modellekről. Az árazás szerinte egy ígéret a fogyasztóknak. Az árazás meglepte őket: a legdrágább, 650 dolláros modellt vásárolták a legtöbben, és ezért szerinte utána kell járni a még izmosabb kiszereléseknek. Most szerinte két jelet adnak a fogyasztók: tud-e a Valve többet adni nekik (készletileg), vagy tudnak-e olcsóbban kínálni valamit, de az emberek viselkedése a rendeléskor az, hogy lehet-e többet beletenni, nőhet-e a tárhely, lehet-e szó erősebb teljesítményről.

A PCGameren pedig azt olvashatjuk, hogy Newell nem tervez Steam Passt. Szerinte erre a Valve-nak nincs szüksége, hogy egy előfizetéses modellt építsen, de látja, hogy a fogyasztóknak népszerű megoldás, és ők szívesen segítenének, hogy a Microsoft elérhetővé tegye a Steamen a PC Game Passt, szóval ők nem zárkóznak el ettől, sőt. Korábban láthattuk már, hogy az EA Play 2020-ban csatlakozott a platformhoz.

A Steam Deck amúgy még nem teljesen kész a Game Passra, ugyanis február 25-én, azaz tegnap a Valve és az AMD még mindig a driverek támogatottságán dolgozott, hogy a Steam Decken lehetőségünk legyen Windows-t telepíteni. Ha az megvalósul, jöhet a Linux-alapú SteamOS mellé dual bootban mondjuk a Windows 11, hogy azon keresztül menjen a Game Pass a Microsofttól…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu