A Steam Deck sem mentes a „sodródástól”: az új kézi konzolnak ugyanaz a problémája, mint a Nintendo hibridjének

TECH HÍREK – Több játékos, aki már kézbe vette a Steam Deckjét, a jobb botkormánnyal kapcsolatos problémákról számolt be.

 

 

A Valve új handheld platformja, a Steam Deck már több szerencsés játékos kezében ott van, akiknek azonban nem volt szerencséjük az eszközt tesztelni, ugyanis az interneten máris felbukkantak az első jelentések a bosszantó bot-sodródásról.

Néhány felhasználó videókat osztott meg a kézi vezérlőn tapasztalható „sodródásról”

A Reddit egyik felhasználója konkrétan megemlítette, hogy problémái voltak a konzol jobb botjával, bizonyítékként pedig egy videót is megosztott a sodródásról. A felvételen a Steam Deck vezérlőjének tesztképernyője látszik, ahol jól látható, hogy a jobb bot X és Y tengelyének értékei kaotikusan változnak, még akkor is, ha a jobb botot nem mozgatja a játékos.

Erre reagálva egy másik felhasználó megosztotta saját videóját, amelyen ugyanez a probléma látható. A meglepetés ezúttal az volt, hogy a bosszantó sodródást már pillanatokkal a kézikonzol hivatalos megjelenése után tapasztalták, mivel ez a helyzet általában az adott eszköz hosszabb használat után szokott kialakulni.

A Valve új platformján dolgozó hardvermérnök, Yazan Aldehayyat 2021-ben megemlítette, hogy a cég mindent megtesz a kézikonzol botjai sodródásának megakadályozására, amely probléma a Nintendo állítása szerint megoldhatatlan. A Valve fejlesztőinek állítása szerint ugyanakkor a probléma szoftveres úton is orvosolható, és már el is készítették a szükséges javítást.

A Steam Deck és a Nintendo Switch közötti sodródási probléma nem az egyetlen dolog, ami közös a két platformban, a Valve ugyanis bemutatta kézi számítógépének néhány prototípusát, amelyek nagyon hasonlítanak a Nintendo hibridjére. A Valve társalapítója, Gabe Newell meglepett néhány szerencsés vásárlót azzal, hogy személyesen szállította házhoz a terméket.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu