Gran Turismo 7: a mikrotranzakciók és a dinamikus autóárazás kritikákat kap

A Polyphony Digital új játéka bár visszahozta a klasszikus karriermódot (ami ugye a Gran Turismo Sportból kimaradt), azért nem minden aspektusban tudta elnyerni a PlayStation 5-re és PlayStation 4-re pénteken megjelent játék a közönség tetszését.

 

A Gran Turismo 7-ben nem lehet külön megvenni pénzzel a kocsikat, hanem a játékon belüli kreditekkel lehet beruházni a gépjárművekre. Ez eddig rendben van. Ott viszont már aggódhatunk, hogy a kreditek maguk mikrotranzakciók révén is beszerezhetőek, így nem muszáj pusztán játszani a japán stúdió termékével, hanem kinyithatjuk a pénztárcánkat is egy kisebb talicskányi kreditért. A Gran Turismo Sportban legalább stabil volt az autók ára: ott 1 és 5 dollár között (tehát maximum kb. 1600 forint) lehetett egyenként venni a verdákat.

A VGC kiemelte, hogy a Gran Turismo Sportban a Porsche 919 Hybrid 16 3 dollár volt, tehát 1000 forintért be lehetett szerezni ezt a kocsit. A Gran Turismo 7-ben viszont a kocsi ára 3 millió kredit. A problémák itt kezdenek komolyakká válni: 100 ezer kredit 2,5 dollár (kb. 825 forint), 250 ezerért 5 dollárt (1250 HUF), 750 ezerért 10 dodót (3300 HUF), 2 millióért pedig 20 dolcsit (6600 HUF) kell fizetni. Tehát 4 millió kreditet kell vásárolni, ami 40 dollárt, tehát 13200 forintot igényel. Jó, marad utána egy millió, de azért nézzük meg, hogy EGY autó ára 1000 forint helyett megközelítőleg annak tízszerese lett! Megismételjük: EGY autó áráról van szó!

A GTPlanet pedig arról számolt be, hogy az autók ára több esetben is dinamikus, és a Polyphony Digital a Hagerty-vel, egy klasszikus autókkal foglalkozó értékelő és biztosítási céggel állt össze, hogy a legendás autók (Legend Cars) árazása a játékban a való életben látott változásokat lekövesse. A Hagerty-gyűjtmeény 150 ezer és 20 millió kredit közötti autókkal rendelkezik.

Ez bizony eléggé komoly. A mikrotranzakciók sajnos nem hagyták ki a régóta várt új Gran Turismót, és a dinamikus árazás sem elhanyagolható faktor. Húsz millió kreditért 200 dollárt, tehát 66 ezer forintot kellene perkálni!

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu