Több Microsoft-játék sem támogatott a Steam Decken

Az Xbox Game Studios alkotásai közül néhány működik gond nélkül a Steam Decken, de több esetében jobb, ha nem is próbálkozunk a Valve hordozható PC-jén…

 

A Steam Deck első példányait már elkezdte kipostázni a Valve, de eddig a Microsofttól nem hallottuk, hogy a „zöldek” játékai közül melyik játszhatatlan Gabe Newellék hordozható számítógépén, vagy melyiket lehet lazán futtatni rajta. Jobb később, mint soha, gondolhatta a redmondi cég, ami a Steamen listázta, hogy mi kapott Verified (tökéletes élményt kínáló; a kategóriákról régebben részletesen írtunk), Playable (nem a legjobb élmény, ám futtatható játékról van szó), illetve Unsupported (nem fog működni) értékelést.

A Verified kategóriában a Deathloop, a Psychonauts 2, a Hellblade: Senua’s Sacrifice, a The Evil Within, a Fallout Shelter, a 2017-es Prey, a Battletoads, illetve a Max: The Curse of Brotherhood található. A Playable, köztes értékelést a Sea of Thieves, a Fallout 4, a Forza Horizon 5, a Forza Horizon 4, a Quantum Break, illetve a State of Decay: YOSE kapta. És mikkel jobb nem is próbálkozni? A Microsoft szerint az Unsupported értékelést a Gears 5, a Halo: The Master Chief Collection, a Halo Infinite, illetve a Microsoft Flight Simulator X „érdemelte ki”.

A nem támogatott játékok indoklása azért van, hogy ne legyenek csalók. Tehát konkrétan anti-cheat miatt nem megy a Gears 5 és a teljes Halo-sága, ami megérthető, és a Microsoft FSX esetében azért mégis egy repülőszimulátorról van szó, azt pedig nem éppen egy handheldre tervezték. Ahhoz azért komolyabb kezelés szükséges, úgyhogy itt nem is lehet a Microsoftot szidni ezért. Amúgy pedig a Microsoft nincs egyedül: korábban a Fortnite mellett a Destiny 2-ről is hallani lehetett, hogy nem fog működni a Steam Decken.

Az Epic Games szerint az Easy Anti-Cheat (EAC) és a BattlEye bár működik a Proton támogatási rétegen keresztül a Steam Deck SteamOS-én, a biztonsági szint nem kellően magas. Majd meglátjuk, hogy lesz-e komolyabb probléma a csalókkal. Mondjuk nekik így is nem kevés pénzt kell leszurkolni egyért, meg talán szerezni sem egyszerű egyet…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu