A Loop Hero fejlesztője, a Four Quarters arra bátorítja a játék vásárlóit, hogy „segítsenek felemelni a kalózzászlót” a szankcionált országokban

A Devolver Digital, a Loop Hero kiadója megerősítette, hogy teljes mértékben támogatják a Four Quarters ötletét, hogy a játékot szankcionált országokban kalózkodva terjesszék, mivel a Steamről nem lehet megvásárolni.

 

Ukrajna megszállása óta a szankcionált országokban élő embereknek rengeteg korlátozással kell szembenézniük, ha videojátékok vásárlásáról van szó. Az orosz és ukrán fejlesztőknek és videojáték-stúdióknak azonban még nehezebb dolguk van, mivel a Steam kifizetései áprilisig leálltak. Ezért az orosz Four Quarters stúdió március 27-én bejelentette, hogy határozottan a kalózkodásra buzdítja vásárlóit. Megosztották a Loop Hero torrent linkjét is.

Korántsem arról van szó, hogy a stúdió támogatná Oroszország ukrajnai invázióját. Egy felhasználó megkérdezte a stúdiót, hogy szükségük van-e támogatásra a válság idején, mire ők azt válaszolták: „Megoldjuk, köszönjük. Ha van lehetőséged [a támogatásra], vigyázz jobban a szeretteidre és a barátaidra”. A stúdió a Loop Hero közelgő frissítéséről is tájékoztatta követőit, hozzátéve, hogy „semmi baj nincs a torrentekkel”. A frissítés 80%-ban készen van már, hamarosan pedig folytatják a munkálatokat.

Addig is a Devolver Digital szóvivője a PC Gamer-nek elmondta, hogy „a Devolver Digital teljes mértékben támogatja a Four Quarters-t, miközben átvészelik ezt a hihetetlenül nehéz időszakot”.

Hozzátették:

„Folyamatosan kommunikáltunk a csapattal, hogy segítsük őket, ahol csak lehet, és idő előtt értesültünk a nyilatkozatról, amit 100%-ban támogatunk.”

A Steam-játékok vásárlásának helyzete a szankcionált országokban egyelőre nem látszik javulni. A Valve egyelőre nem hozott egyértelmű döntést az ügyben; a helyzetet így kommentálták: „tudjuk, hogy ez szuper frusztráló minden érintett számára, és reméljük, hogy hamarosan jobb megoldást találunk”. Több más cég, például a Microsoft vagy a Sony is úgy döntött, hogy leállítja az eladásokat és blokkolja az online áruházait a szankcionált országokban.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu