Elmarad az E3 2022: íme az összes részlet és a játékipar reakciói!

Már egy ideje lehetett sejteni, hogy bajok vannak az E3 2022-vel, de a döntést hivatalosan csak most közölték az amerikai médiával és vállalatokkal.

 

 

Az E3 2022 elmarad. Több hetes hallgatás után a szervezet részéről ma délután az amerikai játékipar több amerikai médiummal, köztük az IGN portállal is közölte a döntést. Ez azt jelenti, hogy az egykor nagyszerű észak-amerikai videójáték-vásár idén semmilyen formában nem kerül megrendezésre, miután 2021-ben elkötelezték magukat a digitális formátum mellett.

A szervezet reméli, hogy 2023-ban újraszerveződik a nagy visszatéréshez.

A hír néhány órával ezelőtt látott napvilágot Will Powers, a perifériákat gyártó Razer PR-igazgatójának Twitteren közzétett üzenetében, amit az IGN pillanatokkal később tudott megerősíteni. A szakportál által megkérdezett források szintén meg tudták erősíteni az ESA első terveit az idén júniusi E3 elmaradt kiállítása után: „átcsoportosítás a 2023-as nagy visszatéréshez”, úgy tűnik tehát, hogy ez nem a kongresszus végét jelenti. Ami a közelgő E3-at illeti, Stephen Totilo, az Axios újságírója Twitter-fiókján osztotta meg a megerősítést, miszerint az egy személyes, digitális rendezvény lesz.

A hír nem kevésbé sokkoló a videójátékok világa számára, bár várható volt. Az első reakciók sem várattak sokáig magukra, többek között Geoff Keighley kanadai kommunikátor is, aki megragadta az alkalmat, hogy emlékeztessen minket arra, hogy idén ismét lesz Summer Game Fest, ami az egész iparág buliját ígéri.

 

Az E3 2023-ban tér vissza

 

„Minden energiánkat és erőforrásunkat annak szenteljük, hogy jövő nyáron egy megújult E3-at hozzunk el, fizikai és digitális élménnyel” – közölték a rendezvény szervezői. „Akár a helyszínen, akár a kedvenc elektronikus eszközödön keresztül élvezed, a 2023-as esemény ismét összehozza a játékközösséget, a médiát és az iparágat új formátumokban és interaktív élményekben” – teszik hozzá szűkszavú közleményükben.

„Alig várjuk, hogy 2023-ban Los Angelesben bemutathassuk az E3 Live-ot a rajongóknak szerte a világon” – zárul az üzenetük, amely hasonló ígéret, mint amit a törölt E3 2020 után tettek, és a digitális formátum támogatásának hiánya miatt. Ennek eredményeképpen más digitális események jelentek meg, amelyek fokozatosan elvették tőle a reflektorfényt.

Az E3 2022 egy digitális esemény lett volna.

Januárban a rendezvény szervezői bejelentették, hogy idén ismét digitálisra váltanak, a lépést az Egyesült Államokban megnövekedett Covid-19-es esetekkel indokolták. „A Covid-19 körüli folyamatos egészségügyi kockázatok és a kiállítók és a résztvevők biztonságára gyakorolt lehetséges hatása miatt az E3 2022-ben nem kerül megrendezésre személyesen.” Végül ez sem lesz így, és az E3 2022-t törölték, ahogy 2020-ban, a járvány közepette is.

Az E3 2021 sokak számára csalódást okozott, bár a rendezvényen legalább 36 játékot bemutattak, köztük olyan címeket, mint az A Plague Tale: Requiem, Forza Horizon 5, Marvel’s Guardians of the Galaxy vagy Metroid DREAD a hosszú stb. mellett.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu