Miért volt a Dragon Age: Inquisitionnél jobb a The Witcher 3? A BioWare ex-vezetője elmondta!

Aaryn Flynn a BioWare korábbi igazgatójaként önkritikával élt, ugyanis a stúdió játékánál jobbnak tekinti a CD Projekt RED alkotását, és mindezt meg is indokolta.

 

Flynn a USA Today For The Winjének fejtette ki, hogy a Dragon Age: Inquisition főleg a DICE által a Battlefield számára kifejtett Frostbite engine miatt szenvedett, amit még megfejelt az is, hogy cross-gen játékról volt szó, ugyanis a PlayStation 4 és Xbox One duó mellett a PlayStation 3-as és Xbox 360-as verzióval is foglalkozniuk kellett, ami miatt a Dragon Age jelenleg legújabb része vissza lett fogva.

Flynn szerint a legnagyobb áldozatot ott kellett kellett meghozniuk, amikor a két konzolgenerációra egyszerre kellett kiadni a Dragon Age: Inquisitiont. Emiatt annyira sok ambíciójuk lett összezúzva, mert nem volt meg a csapatnak sem az ideje, sem az erőforrásai, hogy meg lehessen a két generációt különböztetni, így a legkisebb közös nevezőre kellett fejleszteniük a játékot (azaz a leggyengébb konzolra). Ezért sok elváráson és ambíción kellett módosítaniuk a játékmenet bizonyos, szórakoztató elemei kapcsán. Ezzel szemben kb. fél évvel később jött ki a The Witcher 3: Wild Hunt a CD Projekttől, és a lengyelek nem terveztek a PlayStation 3-mal és az Xbox 360-nal, és emiatt jobb eredményt is mutatott fel Geralt, aki nemsokára PlayStation 5-re és Xbox Seriesre is betoppan.

Egy jelentős különbség ott adódik, hogy a CD Projekt RED mögött nem volt egy kiadó, ahogy a BioWare-nél az Electronic Arts. Programozóként Flynn alulbecsülte, hogy a Frostbite mekkora kihívást adott a fejlesztőknek, és azt kívánja, hogy bárcsak jobban kommunikálhatta volna ezt az Electronic Arts vezetősége felé. Meg kellett volna értenie az engine okozta súrlódásokat, ugyanis a Battlefieldhez képest teljesen más műfajban dolgoztak. Úgy hangzik mindez, mintha részben az Electronic Artsot nevezné meg hibásnak.

De ezt meg is tudjuk érteni. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy ne nagyon erőltessék a saját technológiát…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu