Elkészülhet a Fallout: New Vegas 2? Lássuk, mit válaszol Chris Avellone!

Amióta a Bethesda és az Obsidian egy tulajdonosi körbe került, a sorozat rajongói álmodoznak a Fallout: New Vegas 2 fejlesztésről.

 

 

Lehet jövője a Fallout: New Vegas 2-nek? Miután bejelentették, hogy a Bethesdát felvásárolta a Microsoft, és ezzel a fejlesztő és az Obsidian Entertainment egy tulajdonosi körbe került, a rajongók körében hamarosan felmerült a vágy, hogy a zseniális Fallout: New Vegasnak legyen valamilyen folytatása.

Az izgalom akkora volt, hogy még a Santa Ana-i csapat közösségi menedzsere is mérlegelt a Twitteren. Most pedig maga Chris Avellone, a pár éve szexuális zaklatással megvádolt, önmagát mindmáig ártatlannak valló fejlesztő/írólegenda beszélt a játékról.

Amikor megkérdezték tőle, hogy tud-e valamit a Fallout: New Vegas 2-ről, a fejlesztő a következőket mondta egy nemrégiben lezajlott beszélgetésen:

„Nem tudok semmit, kivéve, hogy valószínűleg nem >>New Vegas 2<<-nek hívnák.”

Az Interplay Entertainmentnél hírnevet szerzett forgatókönyvíró azonban tisztázni akarta, hogy bármilyen ilyen projektet a Bethesdának jóvá kell hagynia. „Az emberek azt feltételezik, hogy ez olyan egyszerű, mintha Phil Spencer kényszerítené a Bethesdát, de ez nem az Xbox Game Studios módszere” – mondta, utalva a Microsoft által a vásárlásoknak biztosított kreatív függetlenségre.

Avellone érdekesebbnél érdekesebb válaszokat adott az RPG/akció franchise-ról a fórumán: elmondta, hogy a Fallout 76-tal még nem játszott, míg a Fallout 4-gyel mindössze három órát töltött, mielőtt egy dizájnprobléma miatt kilépett. A Fallout 3-ban viszont mélyebben el akart mélyedni. A Fallout: New Vegasra rátérve a fejlesztő elmondta, hogy az RPG-n dolgozó 70 alkalmazottból körülbelül 20-an még mindig az Obsidian-nál vannak.

Egyelőre csak pletykák és kevés utalás van arra, hogy a Fallout: New Vegas 2 közel lehet a megvalósuláshoz, az Obsidian az Avowed projektjén dolgozik, ami nem fog csalódást okozni az RPG-rajongóknak, míg a Bethesda a Starfield és a The Elders Scrolls VI utolsó hónapjaira koncentrál.

Forrás: Chrisavellone.medium.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu