A PS Plus célja nem új felhasználók meghódítása?! – Mit mond az elemző?

TECH HÍREK – A PlayStation PS Plus szolgáltatása júniustól három előfizetési lehetőséggel újul meg.

 

 

Március végén jelentették be az új PS Plus-t. A PlayStation előfizetési modelljének változása új lehetőségeket hoz a szolgáltatásba. A közvélemény azóta is vitatkozik arról, hogy az új koncepció felveheti-e a versenyt az Xbox Game Pass-szal, de mit mondanak az elemzők?

A Wccftech megkérdezte Karol Severint, a MIDiA Research ismert vezető szakértőjét és menedzserét, hogy elfogulatlan véleményt mondjon a stratégiáról, és bár elismeri, hogy a lépéssel a Microsoft szolgáltatásához akarnak közelebb kerülni, szerinte a Game Pass-szal gyakorlatilag nem fog versenyezni, legalábbis ami a játékosok „elhódítását” illeti.

Az elemző utal az első napi exkluzív megjelenések hiányára, ami lehetővé teszi, hogy az Xbox továbbra is az élen maradjon. Ennek ellenére szerinte a Sony stratégiájának van értelme, mivel a vállalat jobban függ a játékbevételektől, mint a versenytársak, így a cél az előfizetések és a játékeladások révén a nyereség egyensúlyban tartása.

„Az előfizetések valószínűleg uralni fogják az iparágat” – Karol Severin, MIDiA Research

„Szerintem a lépést inkább a meglévő PlayStation-felhasználói bázis elérésére tervezik, mintsem új felhasználók megszerzésére” – mondja Severin – „Nem látom, hogy az új PS Plus más ökoszisztémákból vonzana felhasználókat.” Az iparág jövőjéről is kérdezték, és kifejtette, hogy „az előfizetések idővel valószínűleg uralni fogják a videójátékokat”, bár ez nem azonnal és nem minden területen egyformán fog bekövetkezni. Az előfizetések például nem működnek különösebben jól az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint Kína.

Ezen elemzések ellenére a Sony továbbra is ragaszkodik a júniustól elérhető új PS Plus erejéhez. A szolgáltatásnak több mint 200 tagja lesz, és néhány fontos játék is szerepel majd a katalógusában, amelyek segíthetnek a PlayStation saját stúdióinak célközönségét növelni, mint ahogyan a Housemarque is reméli a Returnal esetében.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu