Több DC-s játékot szeretne a Warner Bros. Discovery?

A pletykák szerint a nemrég két cégből egybeolvadt óriás azt szeretné, hogy a DC univerzum erősebb videojátékos jelenléttel rendelkezzen…

 

A WarnerMedia és a Discovery egyesüléséből jött létre a Warner Bros. Discovery, és állítólag már az a terv, hogy a DC Entertainment filmes, mozis, videojátékos gyártása alaposan át lesz szabva, írja a Variety a forrásaira hivatkozva. Egy összefüggőbb terv segítségével a DC Entertainment IP-inek értékét maximalizálni szeretnék. Így értelemszerűen a népszerűbb karakterek (pl. Joker, vagy Harley Quinn) nagyobb eséllyel lennének alkalmazva, ám a Warner Bros. Discovery vezetősége például Supermant is elővenné, akinek a 2013-as Man of Steel (magyarul Az acélember) óta nem volt külön filmje.

A Warner Bros. Discovery (innentől csak WBD) a DC Entertainment karaktereinek játékos terjeszkedését is vizsgálja. Mivel a Discovery birtokában van a Warner Bros. Interactive Entertainment, rajtuk keresztül három játékról már hallottunk. A WB Games Montreal (2013-ban láthattuk tőlük legutóbbi játékukat, a Batman: Arkham Originst) a Gotham Knightson dolgozik és ez október 25-én már meg is jelenik; a Rocksteady (Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight) 2023 elején jelentkezik a Suicide Squad: Kill the Justice League-gel; míg a Monolith Productions (F.E.A.R., Middle-earth: Shadow of Mordor, Middle-earth: Shadow of War) egy, még nem ismert időpontban hozakodik elő a Wonder Womannel.

Ám a Warner Bros. Interactive Entertainment ezeken túl nem nagyon tud hova nyújtózkodni. A TT Games (Traveller’s Tales) főleg a LEGO-játékokkal foglalkozik; az Avalanche Software az év végére jön a Hogwarts Legacy-val (és ennek sikere később alap lehet a DC-s karaktereknek is); a Warner Bros. Games Boston (korábban Turbine), San Diego és San Francisco mind mobilos játékokra koncentrál; a WB Games New York pedig nem tűnik most többnek mint egy kisegítő stúdió. Úgyhogy marad a NetherRealm Studios, akik vagy a Mortal Kombat 12-n, vagy az új Injustice-on dolgoznak. Utóbbi ugye a DC-s karakterekre épít, de a verekedős játékok továbbra is niche műfajúak… szóval itt még bármi lehet.

Szóval ha ez igaz, a WBD-nek vagy stúdiókat kell felvásárolnia, vagy licencelnie kellene az IP-it. Más eshetőség egyszerűen nincs.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu