Több Square Enix-stúdiót vásárol meg az Embracer! [VIDEO]

A japán kiadó indoklása, hogy miért is adott túl (mégpedig eléggé potom áron…) néhány stúdióján, egészen hallatlan…

 

Eléggé erősen kezdődik a hét. Az utóbbi néhány évben jelentős terjeszkedésbe kezdett svéd Embracer Group bejelentette, hogy a Square Enixtől megvásárolta a japán kiadó montreali stúdiója mellett az Eidost és a Crystal Dynamicset. Az összes meglepően alacsony: mindössze 300 millió dollár, ami tény, forintban sok (107,8 milliárd), ami utcahossznyira van az Activision Blizzard közel 70 milliárd dolláros felvásárlási összegétől, amit a Microsoft költene a kiadóra… de még a Sony költekezésétől (3,6 milliárd dollár) is messze van, amit a cég a Bungie-ra szánt.

A tranzakció a tervek szerint a következő üzleti negyedévben (július és szeptember között) zárul le. Lars Wingefors, az Embracer társalapítója és vezérigazgatója azt írta a sajtóközleményben, hogy örömmel fogadják ezeket a stúdiókat, amik fantasztikus IP-ken, világszintű tehetségekkel dolgoztak, és az utóbbi évtizedekben bebizonyították kiválóságukat. Szerinte öröm volt a vezető csapataikkal találkozni a jövőbeli terveikkel kapcsolatban, hogy miképp valósítanák meg ambícióikat, és hogy az Embracerhez csatlakozzanak.

A Square Enix amerikai és európai vezérigazgatója, Phil Rogers hozzátette, hogy az Embracer a játékipar legjobban őrzött titka, ugyanis egy masszív, decentralizált vállalkozói csoportról van szó, aminek most ők is a részévé válnak. Tökéletesen passzol az Embracer az ambícióihoz: csúcsminőségű játékok létrehozása remek emberekkel, fenntartható módon. Így a már létező franchise-aik is a legjobb verziójukká növekedhetnek, és az Embracer új partneri kapcsolatokat eredményezhet a média minden formátumában, mert a franchise-ok potenciálját kiaknázhatják, és átélhetik, ahogy hihetetlen szórakoztató termékeket hoznak létre.

Ezzel többek között a Legacy of Kain, a Thief, a Tomb Raider, vagy a Deus Ex franchise is az Embraceré lesz. A cég ezzel Amerikában a legtöbb játékfejlesztőt foglalkoztatja majd, és Kanadában is a második helyre lép fel. De nézzünk át a Square Enixre. Mi lesz velük? Nos, a japán stúdióik kívül a Square Enix External Studios és a Square Enix Collective marad náluk. A Just Cause, az Outriders és a Life is Strange is a kiadónál marad, ami a közleményében elmagyarázta, hogy az értékesítésből származó jövedelemből új befektetésekbe kezd a blockchain, a mesterséges intelligencia és a felhő területén.

Tehát az NFT-kre és a blockchainre áll át a kiadó. Ez… azért valamelyest hihetetlen!

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu