Csak nem egy új Killzone-játékot fejlesztenek PSVR 2-re?!

Részletek derültek ki egy eredetileg az első PSVR-re tervezett Killzone VR játékról, amely most a PSVR 2-re készülhet.

 

 

Annak idején nem véletlenül hiúsult meg a Killzone VR játék. A PlayStation VR headset új lehetőségeket nyitott meg a PlayStation konzolokon, de kevesen állítanák, hogy az első PSVR headset valóban beváltotta a benne rejlő lehetőségeket. A PS4 hardverének korlátai és a még mindig kevés VR-játékfejlesztő hátráltatta a PSVR-t. A Sony most abban reménykedik, hogy a PSVR 2 headset arra épít, amit az eredeti elkezdett, vagyis több kiemelkedő franchise érkezik VR-re.

A Killzone VR pletyka Bryan Paultól származik a PSVR Without Parole legújabb videójában.

Paul korábban már megosztott korai információkat a PSVR-újdonságokkal kapcsolatban, most pedig egy Killzone VR-játék fejlesztésével kapcsolatos részletekkel tér vissza. Bár Paul nem tudja biztosan, hogy jelenleg is fejlesztés alatt áll-e a cím, részleteket tud egy régebbi Killzone-projektről, amelyről most úgy véli, hogy PSVR 2 játékkiadás lehetett volna.

A Killzone VR a leírások szerint a Supermassive Games által az eredeti PSVR-re készített játékként indult. A Supermassive éppen 2016 és 2018 között fejezett be egy sor PSVR-játékot, köztük az Until Dawn: Rush of Bloodot, a The Inpatientet és a Bravo Teamet. Úgy tűnik, a Sony ezekben az években a Supermassive-ot szerződtette a játék elkészítésére is, építve a PSVR headset és a Killzone PS3-ra történő remasterelésének tapasztalataira is.

Sajnos 2019-re a Sony elégedetlenné vált a projekttel, és lemondta azt.

Paul szerint bár a Supermassive-féle Killzone VR fejlesztése véget ért, a Sony nem hagyta abba a projektet. Ehelyett a játék fejlesztését belsősökkel fejezte be. Itt fogytak el Paul hiteles információi a történtekkel kapcsolatban, és itt kezd el spekulálni. A továbbiakban azt mondja, hogy ha a játék belső fejlesztése 2019-ben kezdődött, akkor lehetséges, hogy a projektet a PSVR 2 bevezető játékának tervezik.

A PSVR 2 jelenleg nem rendelkezik sem megjelenési dátummal, sem megerősített launch játékkal.

Vannak azonban a platformra tervezett játékok, például a Horizon Call of the Mountain és az Among Us VR. A Killzone VR, ha létezik, kétségtelenül erős eladhatónak és a PSVR 2 képességeinek bemutatójának bizonyulna. Ebből a szempontból nagyon is van értelme.

A VR-rajongóknak talán nem is kell sokáig várniuk a pletyka megerősítésére. A Sony a múlt héten jelentette be, hogy a június 2-án esedékes State of Play eseményen a PSVR 2 játékokról tervez beszélni. Ha a Killzone VR nem lesz ott az eseményen, akkor a pletyka megbízhatósága megkérdőjeleződik. Mégis, ez a projekt egy igazán izgalmas ötlet, amit a Sony remélhetőleg előbb-utóbb véghez visz.

Forrás: Diario Tiempo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu