Starfield: elképesztő, negyedórás gameplay-videóban mutatkozott be a Bethesda üdvöskéje! [VIDEO]

Todd Howard állkapocs-leejtő felvételekkel és egy csomó új információval kedveskedett a Starfield leendő közönségének.

 

 

Előre borítékolható volt, hogy az Xbox és a Bethesda bemutatóján kiderül valami a Starfieldről. Hiszen a közösség a legutóbbi késés ellenére is várta már a részletes bemutatót, hogy minél többet megtudhasson a Bethesda új alkotásáról. Nos, ez megtörtént; Phil Spencer és Todd Howard nem okozott csalódást, és egy újabb gameplay-elemzéssel kedveskedtek nekünk a várva várt űrjátékról.

A Starfield gameplay bemutatta a játék egyik legnagyobb vonzerejét: az űrhajóvezetést

 

 

 

 

A videó egy jelenettel kezdődik, amelyben a főhős első lépéseit láthatjuk egy ismeretlen világban. A gyönyörű környezetről készült felvételek mellett a Bethesda a trailert FPS stílusú csatákkal és olyan tevékenységek bemutatásával egészíti ki, mint az anyaggyűjtés és a zárfeltörő rendszer, amely a Skyrimben látottakat veszi át, csak futurisztikusabb esztétikával felújítva.

Ezen túlmenően azonban a fejlesztők a történethez kapcsolódó részletekkel is szerették volna növelni a játékosok elvárásait.

Ennek jegyében az Xbox-eseményen bemutatott videóban megismerhetjük a más karakterekkel való interakció megszokott rendszerét, a Föld bolygótól eltérő tájakat, valamint egy kis ízelítőt kapunk a karakterek és az űrhajók testreszabásából.

A játékmenet egy része a játékosok által régóta várt tevékenységre koncentrált: hajók vezetésére, akár 1000 bolygó felfedezésére és intergalaktikus csatákban való részvételre. Mindez nem csupán a mostani trailer, hanem a 2023 első felében megjelenő játék egyik fő attrakciója: az ember valóban úgy érezheti, hogy az egész galaxis az ő személyes játszótere!

 

 

 

 

Jelszavunk: testre szabni!

 

Mint említettük, kiderült, hogy a Starfield játékosok saját hajókat építhetnek és szabhatnak testre. Ráadásul nem csak egyedivé tehetik a hajóikat, hanem azt társakkal és legénységgel is benépesíthetik majd. Az olyan játékokhoz hasonlóan, mint a No Man’s Sky vagy a Star Citizen, a Starfield is lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy a bolygó felszínéről felszálljanak és az űrbe repüljenek. Az űr felfedezése során a játékosok különböző veszélyekkel találkozhatnak, amelyekkel meg kell majd küzdeniük, például aszteroidákkal és ellenséges hajókkal.

A Starfieldben lesz űrharc, a játékosok XP-t szerezhetnek az útjukba kerülő veszélyek és a rájuk támadó ellenségek kiiktatásáért.

A többi Bethesda RPG-hez hasonlóan a Starfield is lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy karakterük szintet lépjen XP megszerzésével, majd képességek megvásárlásával. A Bethesda nem sok konkrétumot árult el arról, hogy a rajongók mire számíthatnak a Starfield perkek terén, de hasonlóan fognak működni a dolgok, mint az olyan játékokban, mint a Skyrim és a Fallout 4.

 

 

 

 

Ami a játékos karaktert illeti, a Starfieldben is lesz karakter testreszabási rendszer, akárcsak a Bethesda többi nagy RPG-jében. A Bethesda szerint ez az eddigi legmélyebb karakter testreszabási eszközük, így a rajongók, akik szeretnek egyedi karaktereket készíteni, jól fognak szórakozni vele.

Végül pedig a Bethesda megerősítette, hogy a Starfieldben a játékosok előőrsöket építhetnek, ami hasonló a Fallout 4-ben található bázisépítési funkcióhoz. Ez lehetővé teszi majd a játékosok számára, hogy tábort üssenek a sok különböző bolygón, amelyeket felfedezhetnek, és amelyekből állítólag szó szerint több ezer lesz a játékban. A Starfield egyértelműen a Bethesda eddigi egyik legambiciózusabb projektje, így érdekes lesz látni, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket.

Forrás: Videojuegos.news (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu