Hivatalos: készül a Fallout 5 – íme minden, amit eddig tudni lehet róla!

Egy friss interjúban Todd Howard, a Bethesda vezetője megerősítette, hogy a Fallout 5 lesz a stúdió következő nagy projektje az Elder Scrolls 6 után.

 

 

Végre hivatalosan is elismerték: készül a Fallout 5. Míg sok rajongó nagyon várja a Starfieldet – tegyük hozzá, teljes joggal hiszen nem csak ígéretes játéknak tűnik, de ez a stúdió első eredeti IP-je évtizedek óta – , mások a Bethesda bevált franchise-ainak, különösen a The Elder Scrollsnak és a Falloutnak az új darabjait szeretnék látni. Úgy tűnik, hogy a korábbi szériák rajongóknak lesz mire várniuk az elkövetkező években, hiszen a Bethesda megerősítette a játék elészültét.

A Bethesda Todd Howardját nemrég az IGN kérdezte a Starfieldről. Az interjú során Howard megerősítette, hogy a Bethesda a The Elder Scrolls 6 befejezése után elkészíti a Fallout 5-öt.

„Az Elder Scrolls 6 már az előgyártásnál tart, és tudod, utána fogunk nekiállni a Fallout 5-nek” – mondta Howard az interjúban. Howard azt is elmondta, hogy a Bethesdának vannak „más projektjei” is, amelyeken szintén dolgozni fognak, bár az nem világos, hogy mik lehetnek ezek a projektek.

Todd Howard nem először említette a Fallout 5-öt, de ez az első alkalom, hogy a rajongóknak ötletet adott arról, hogy mikor készül el a játék. Mivel a Starfield 2023-ban jelenik meg, el kell képzelni, hogy az Elder Scrolls 6 néhány évvel ezután fog megjelenni, így úgy tűnik, hogy a Fallout 5 a jelenlegi ütemben csak az évtized vége felé fog megjelenni. Ennek ellenére a rajongók még így is izgatottak lehetnek, ha biztosan tudják, hogy a játék úton van.

A Fallout-rajongók még jó ideig várhatnak a Fallout 5-re, de remélhetőleg a Starfield elég jó ahhoz, hogy addig is elidőzzenek a világában.

Lehet, hogy addig is lesz egy másik Fallout-projekt, amivel játszhatnak. Hivatalosan még nem jelentették be, de a pletykák szerint a Microsoft talán egy Fallout: New Vegas folytatással szeretne előrébb lépni, ismét az Obsidian Entertainmentet állítva az élére.

Hogy van-e alapja a Fallout: New Vegas 2 pletykáknak, azt még nem tudni, de a rajongók számíthatnak arra, hogy a Fallout 5 valamikor a Starfield és a The Elder Scrolls 6 boltok polcaira kerülése után érkezik. Bármikor is jelenik meg a játék, valószínűleg konzol-exkluzív lesz Xbox konzolokra, így a rajongóknak ezt szem előtt kell tartaniuk. Elvégre a Microsoft részben azért vásárolta fel a Bethesdát, hogy exkluzív játékokat biztosítson az Xbox konzolokra és a Game Passra, így nincs okunk azt hinni, hogy ez a játék más lesz ebből a szempontból.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu