Steam Deck: a Valve nem javasolja a nagyobb M.2-es SSD-re cserélést!

A Steam Decken dolgozó egyik fontosabb fejlesztő szerint ha mégis így döntenénk, a Valve hordozható PC-jének élettartama jelentősen csökkenni fog.

 

Tegnap beszámoltunk arról, hogy egy kanadai modder miképp cserélte le a Valve Steam Deckjében az eredeti, 2230-as formátumú M.2-es NVMe SSD-t egy kissé nagyobb, 2242-es megoldásra. Ez persze nem ment teljesen gördülékenyen, ugyanis a hőelvezető egy kissé meggörbült az eredetihez képest valamelyest nagyobb tárhely miatt, és bár gyorsan elterjedt a sajtóban a hír, egészen eddig nem reagált az ügyre Gabe Newell cége.

Lawrence Yang, a Valve egyik tervezője a Twitteren reagált a GameSpot írására azzal a kéréssel, hogy ne kövessük a modder példáját, és ne tegyünk be 2242-es SSD-t a cég hordozható PC-jébe. A töltő IC (áramkör) nagyon fel tud melegedni, és a közelében levő hőpárnáknak nem lenne szabad elmozdulniuk. Hozzátette, hogy a 2242-es formátumú NVMe M.2 SSD-k több áramot igényelnek, továbbá magasabb hőmérsékletet érnek el mint amire a Steam Decket tervezték. Bár elismerte, hogy a kicserélt SSD működik a készülékben, ennek ára van: Yang szerint a Steam Deck élettartama jelentősen csökkenni fog.

Jelenleg hivatalosan valóban csak a legkisebb M.2-es meghajtókat, a 2230-as formátumú NVMe SSD-ket támogatja a Steam Deck, így ha esetleg ilyennel rendelkezünk, nem kell félni: pontosan illeszkedni fog a masinába, nem fog meggörbülni semmi, és nem lesz ebből probléma sem, ha ezt a méretet vesszük igénybe a tárhelybővítés során. (És azért ne is tagadjuk, hogy a legnagyobb kiszerelésű gyári SSD a maga 512 GB méretével pillanatok alatt be tud telni, igaz, aki ilyen úri mókát meg tud engedni magának, biztos lehetősége van óriás tárhelyű microSD kártyákat is szerezni…)

Úgyhogy mi ennek a sztorinak a tanulsága? Az, hogy igyunk egy pohár hűs itókát most (mindegy, hogy alkoholos vagy sem), hiszen mégis hőség van odakinn… aztán mondjuk ki, hogy néha jobb elismerni, hogy a gyári megoldás a legbiztonságosabb…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu