Hivatalos: már készül a Lollipop Chainsaw Remake!

Miután a múlt hónapban már utaltak a kult-klasszikus zombis akciójáték felújítására, immár hivatalos, hogy a Lollipop Chainsaw remake-et kap.

 

 

Az eredetileg 2012-ben megjelent hack-and-slash zombis játék, a Lollipop Chainsaw megjelenésekor többnyire pozitív kritikákat kapott. Habár nem ájult el tőle mindenki, ez nem akadályozta meg, hogy a stílusos akciójáték kultikus rajongótáborra tegyen szert. A Juliet Starlingot, egy pompomlányt követő játék, aki a középiskolájában kitört zombijárvány kellős közepén találja magát, sok dicséretet kapott a rajongók körében oly népszerűvé tett bájáért, furcsaságáért és eredetiségéért.

A Lollipop Chainsaw a kultikus rajongókon kívül a mainstream médiában is éreztette hatását.

Az Öngyilkos osztag rendezője, James Gunn elárulta, hogy Harley Quinn kitörési jelenete a filmben a Suda51-gyel közösen a Lollipop Chainsaw-on végzett munkája nyomán született. Most, hogy a program tízéves évfordulójához közeledik, úgy tűnik, hogy a rajongók végre új tartalmat láthatnak a kultikus klasszikushoz, hiszen nemrég bejelentették, hogy készül a cím remake-je.

Miután a múlt hónapban felröppent, hogy a Lollipop Chainsaw valamilyen formában visszatér, a rajongók azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi jöhet ezután. A játékot Japánban kiadó Kadokawa Games korábbi vezérigazgatója kijelentette, hogy a cím „visszatér”, egy új fejlesztővel, a Dragami Games-szel. Azóta megerősítést nyert, hogy a Dragami Games projektje egy Lollipop Chainsaw remake, amellyel a 10. évfordulót ünnepli. A fejlesztő által kiadott képek alapján egyértelmű, hogy a játék frissített vizuális elemekkel fog rendelkezni, bár nem úgy tűnik, hogy számíthatnánk a grafika teljes felújítására.

Arról nem sokat tudni, hogy min változtatnak még remake-ben az eredeti, 2012-es verzióhoz képest. A grafikai frissítések mellett egyelőre egy másik fontos funkciót erősítettek meg, mégpedig azt, hogy az eredeti címhez képest megváltozik a zene. Ahogy a Sonic Origins a Sonic 3 soundtrackjét változtatja meg, úgy a 2012-es Lollipop Chainsaw zenéjét is új számokra cserélik majd. A Sonic-tól eltérően azonban ebben az esetben a változtatás abból adódik, hogy az első játékban rengeteg licencelt zene volt, amit a Dragami Games nem tudott újra megszerezni.

A Lollipop Chainsaw remake-je valamikor 2023-ban érkezik, de konkrét dátumot még nem mondtak a megjelenésre.

Ahogy azt sem tudni jelenleg, hogy mely konzolokon lesz elérhető, de valószínű, hogy a rajongók új hardvereken számíthatnak rá, és elképzelhető, hogy PS4-re és Xbox One-ra is megjelenik. Mindenesetre a remake egyrészt lehetőséget jelent a régi rajongóknak, hogy megnézzék, miként fejlődött a Lollipop Chainsaw; másrészt az új játékosok is betekintést nyerhetnek a stílusos címbe.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu