Zuhan a Meta?! A legfrissebb pénzügyi jelentés nem túl biztató…

TECH HÍREK – A Meta 2022 második negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentése szerint a vállalat újabb hatalmas, közel 3 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el.

 

 

A Meta tavalyi átnevezése a Facebook, Inc.-ről merész lépés volt a közösségi médiaóriás részéről, amely a „metaverzum” felé helyezte át a hangsúlyt. Miközben a Facebook továbbra is ugyanazon a néven működött, a vállalat átnevezte VR-headset termékcsaládját Meta Questre (leánykori nevén Oculus). A kezdeményezés nem volt kritika nélkül az iparág többi tagja részéről; most egy friss pénzügyi jelentésből kiderül, hogy a cég továbbra is gondban van az új vállalati irányvonallal.

A Facebook, mint legnagyobb közösségi médiaplatformja mellett a Meta büszkélkedhet a játékipar egyik legsikeresebb virtuális valóság eszközével is.

A Meta Quest és a Quest 2 népszerű VR headsetekké váltak, a cég alkalmazásboltja mellett Steam integrációval. A vállalat nemrégiben tett bejelentése azonban elárulta, hogy a headsetek árát még idén 100 dollárral megemelik. Most a cég második negyedéves pénzügyi jelentése azt mutatja, hogy a vállalat küzd a terjeszkedéssel kapcsolatos elképzeléseivel.

A VR divízió Reality Labs közel 3 milliárd dolláros veszteségről számolt be a 2022-es év első negyedévében, a második negyedévben is hasonló eredményeket látszik mutatni. A Meta VR-ágazata a jelentések szerint 2,8 milliárd dollárt veszített 2022 második negyedévében, ami csak kis mértékben maradt el az év első negyedévének veszteségétől. Az egyértelmű veszteségek ellenére a második negyedév során továbbra is 1,97 milliárd napi aktív felhasználóval büszkélkedhettek a különböző alkalmazásokban, ami 3%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest, havi szinten pedig több mint 3 milliárd felhasználóval.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója a 2022-es korai veszteségek ellenére is pozitívan nyilatkozott a vállalat jövőjéről.

Zuckerberg továbbra is hisz a projektben, mint „mélyebb közösségi élményben” rejlő lehetőségekben, a platformmal kapcsolatos víziója potenciálisan billió dolláros bevételeket lát a vállalat számára. Zuckerberg optimizmusa ellenére azonban a cég előrejelzése szerint a Reality Labs bevételei a harmadik negyedévben csökkenni fognak, amihez valószínűleg a Quest 2 megemelt ára is hozzájárult. Zuckerberg utalt a lehetséges elbocsátásokra is, utalva arra, hogy valószínűleg több olyan alkalmazott is van, „akinek nem kellene itt lennie”.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu