A Karib-tenger kalózai 6 – Cselekmény, szereplők és minden más, amit tudunk

FILMELŐZETES – Bár hajótávcsővel még nehéz kivenni, de A Karib-tenger kalózai 6 a láthatáron van, és a franchise rajongóinak rengeteg kérdése van azzal kapcsolatban, hogy mi fog következni. Íme, amit eddig tudunk!

 

 

A Karib-tenger kalózai rendkívül sikeres filmes franchise lett, olyannyira, hogy még azok is ismerik a főszereplőt, a Johnny Deep-féle Jack Sparrow kapitányt, akik nem látták a filmeket. A Karib-tenger kalózai csupán az azonos nevet viselő vidámparki utazás adaptációjaként indult, de hamarosan a rajongók körében világszerte népszerű és kedvelt franchise-vá nőtte ki magát. Az első film, A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka 2003-ban került a mozikba, a folytatásokat pedig 2006-ban, 2007-ben, 2011-ben és 2017-ben mutatták be. Bár a későbbi filmeknél jelentősen visszaesett a nézettség, úgy tűnik, Jack kapitányt még mindig mindenki imádja.

A franchise hatodik részét 2018-ban jelentették be. A sok eltelt év ellenére azonban érdemi információ alig van a filmmel kapcsolatban. A filmmel kapcsolatos előrelépést több dolog is akadályozhatta: Depp ellenállása Jack Sparrow szerepével szemben, a Covid-19 járvány és az Amber Heard elleni rágalmazási per. Mindeközben a rajongók rengeteg pletykát és találgatást generáltak. Annak ellenére, hogy Depp azt mondta, hogy „egymillió alpaka” kellene ahhoz, hogy rávegyék, hogy újra eljátssza Jack Sparrow-t, úgy tűnik, a rajongók mindenképpen vissza akarják őt kapni. A rajongói artworkök elárasztották az internetet, összezavarva az embereket azzal kapcsolatban, hogy vajon tényleg szerepelni fog-e a filmben vagy sem.

Az eddigi információk alapján azonban úgy tűnik, hogy A Karib-tenger kalózai 6 más irányba fog menni. Íme minden, amit a legújabb részről tudunk.

 

MOZI HÍREK - Johnny Depp képviselője véget vetett azoknak a pletykáknak, melyek szerint a színész 301 millió dollárt fogadna el azért, hogy újra eljátszhassa a kalózok kalózai szerepét.

 

A Karib-tenger kalózai 6 lehetséges cselekménye

 

A Disney Christina Hodsont, a Birds of Prey (A ragadozók madarai) íróját bízta meg a A Karib-tenger kalózai 6 megírásával. Bár a forgatókönyvért való felelősség a múltban ingadozott, hiszen 2019-ben Rhett Reese és Paul Wernick keze Craig Mazinra és Ted Elliotra cserélt gazdát, úgy tűnik, mostanra összeállnak a dolgok.

A szereplőgárdáról szóló pletykák alapján, amelyeket most Hudson szerződtetésével is megerősítettek, úgy tűnik, a Disney egy női főszereplővel készült Kalózok-filmet készít. A rajongók fantáziája persze nyilván, ennyi információ alapján is beindult és a forráshoz visszatérve, próbálták valahogy megtalálni a lehetséges sztorit. A vidámparki utazáson Redd, a vörös hajú kalózlány eredetileg egy fogoly menyasszony volt, akit árverésen adtak el. Miután azonban néhány változtatást eszközöltek a körhintán, ő egy kalóz lett, aki a faluból ellopott árukat árverezi el.

Bár a hatodik film követheti Redd történetét, annak esélye, hogy ez a narratíva megállja a helyét, kérdéses, tekintve, hogy milyen kevés bizonyítékunk van. A film követhetné a Szellemirtókhoz vagy az Ocean’s 8-hoz hasonló reboot útját, de egyik film sem volt túl sikeres. A franchise egyedi nehézségekkel is szembesülne, ha a folytatásos történet folytatása mellett döntene. A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja egy poszt-credits jelenetet tartalmazott Davy Jones-szal. Bár Will azt hiszi, hogy Jones egy rémálomban jelenik meg neki, a nézők a kamera zoomolásával, amely a padlón lévő pajorokat mutatja, megtudják, hogy Jones valóban a szobában volt. A hatodik film tehát a csápos alak körül foroghat.

 

MOZI HÍREK – A nemrég meglehetősen nagyot bukott, „csajos” szuperhősfilm: a Ragadozó madarak főszereplője, Margot Robbie és a film forgatókönyvírója is csatlakozott a projekthez. - Johnny Depp

 

A Karib-tenger kalózai 6 szereplői

 

A film szereplőgárdáját még nem erősítették meg. Kaya Scodelario, aki A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszújában Carina Barbossát alakította, azonban kijelentette, hogy szerződésileg kötelessége még egy Karib-tenger kalózai-filmben szerepelni. Ezért várhatóan a franchise legújabb részében is láthatjuk majd a színésznőt. Talán még az is lehet, hogy a film cselekménye az ő történetét követi majd.

Scodelarión kívül csak megalapozott találgatásokat lehet tenni arról, hogy kik szerepelhetnek a legújabb filmben. Orlando Bloom és Keira Knightley is visszatérhet. És Brenton Thwaites, aki Henry-t, Carina Barbossa szerelmét alakítja, szintén látható lehet. A pletykák szerint a Disney, hogy több női főszereplőt szeretne bevonni a filmbe, A galaxis őrzői színésznőjét, Karen Gillant és a Harry Potterből ismert Emma Watsont is fontolóra vette.

Jelenleg azonban minden jel Margot Robbie-ra mutat. Jerry Bruckheimer producer egy nyilatkozatában azt mondta, hogy tárgyalásokat folytatnak vele. De a szereposztása még mindig a legjobb esetben is bizonytalan. Bruckheimer azt is elmondta, hogy a stúdió két forgatókönyvet ír, egyet Robbie-val, egyet pedig nélküle. Bár Johnny Deppet sosem tudná helyettesíteni Jack Sparrow szerepében, de ha a történetnek valaha is egy másik kalózt kell követnie, akinek furcsa, de valahogy zseniális tervei vannak, ki más lenne alkalmasabb a pimasz kalóz szerepére, mint Margot Robbie? Elég szórakoztató lenne látni Harley Quinnt a hét tengeren hajózni.

 

MOZI HÍREK - Johnny Depp és Amber Heard szaftos kis pere egyre érdekesebb meglepetésekkel szolgál a közönség számára: megtudhattuk például, hogy mennyit kapott volna Depp a Karib-tenger 6-ért, és vicces pillanatokban sincs hiány...

 

Johnny Depp vajon visszatér a franchise-ba?

 

Sokak számára égető kérdés volt, hogy Johnny Depp Jack Sparrow-ja visszatér-e vagy sem. A rajongók véleménye megoszlott, egyesek hevesen ellenzik Depp visszatérését, míg mások nem hajlandóak egy filmet látni imádott karakterük nélkül. Deppet számos jogi és személyes probléma övezi, mióta volt felesége, Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolja. Bár úgy tűnik, hogy a perből jól jött ki, karrierje és hírneve most még törékenyebb.

A produkció vezetője, Sean Bailey 2018-ban jelezte, hogy Depp lehet, hogy nem vesz részt az új filmben. A The Hollywood Reporter című lapnak nyilatkozva, amikor arról kérdezték, hogy a franchise túlélhet-e Johnny Depp nélkül, Bailey így válaszolt,

„Új energiát és életerőt akarunk belevinni. Imádom a [Kalózok] filmeket, de részben azért olyan érdekes Paul és Rhett, mert szeretnénk egy kis lendületet adni a franchise-nek. És ezzel bíztam meg őket.”

Az Entertainment Weekly arról számolt be, hogy Depp, aki a franchise-ról a jogi eljárás során beszélt, megerősítette, hogy a Disney megszakította vele a kapcsolatot. Depp megismételte, hogy semmi a világon nem fogja rávenni, hogy visszatérjen a Disney-hez, és azt mondta: „mély és határozott érzés volt, hogy elárulva érzem magam azoktól az emberektől, akikért keményen dolgoztam. Az emberek, akiknek átadtam egy karaktert, amit kezdetben megvetettek, de én kitartottam a karakter mellett, és úgy tűnt, hogy működik.” Depp azonban sajnálatát is kifejezte, amiért nem tudott rendesen elbúcsúzni a franchise-tól.

 

MOZI HÍREK - A Walt Disney World-féle A Karib-tenger kalózai ünnepség promója nem aratott túl nagy sikert, amikor felkerült a netre, hála Johnny Depp csalódott rajongóinak...

 

Megjelenési dátum

 

A Karib-tenger kalózai 6 hivatalos megjelenési dátuma 2022 augusztus elején még nincs. Bár nem sok részletet lehet tudni, a film úgy tűnik, hogy összeáll. Úgy tűnik, hogy a Disney-nek van terve a filmmel, annak ellenére, hogy milyen hírek várhatók. A két készülő forgatókönyv azt jelenti, hogy van tartalékterv arra az esetre, ha a stúdió nem azt kapná, amit szeretne. A tartalékterv pedig általában azt jelenti, hogy ez a film így vagy úgy, de elkészül.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu