Mark Zuckerberg elárulta, mikorra várható az új Meta VR-headset!

TECH HÍREK – Valószínűleg a Connect konferencia környékén számíthatunk rá, legalábbis az alapján, amit Mark Zuckerberg hintett el…

 

 

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg megerősítette, hogy a Meta következő virtuális valóság headsetje októberben érkezik. Zuckerberg Joe Rogan podcastjában nyilatkozott, jelezve, hogy az eszköz – szinte biztosan a „Project Cambria” kódnevű headset – valószínűleg a vállalat éves Connect eseménye körül fog megjelenni.

„Az októberben megjelenő következő eszköznek van néhány nagy funkciója” – mondta Zuckerberg a podcast elején a VR-ről beszélve.

A továbbiakban új közösségi lehetőségeket ismertetett, amelyeket a szem- és arckövetés tesz majd lehetővé. „Az a képesség, hogy most már a virtuális valóságban is lehet egyfajta szemkontaktus” – mondta Zuckerberg a funkciólista részeként. „Az arcodat nyomon követhetjük, így az avatárod – nem csak ez a mozdulatlan dolog, hanem ha mosolyogsz, ha ráncolod a homlokod, vagy ha duzzogsz, vagy bármi is legyen az arckifejezésed, az valós időben lefordítható az avatárodra”.

Ez összhangban van azzal, amit a Project Cambriáról eddig tudtunk, amely állítólag nagy felbontású színes képernyővel, belső szenzorokkal a szemkövetéshez és kifinomult átvezető kiterjesztett valósággal rendelkezik. Amint arról a Bloomberg a múlt hónapban beszámolt, a kiszivárgott kód szerint az eszköz neve Meta Quest Pro lehet. Bárhogy is hívják végül, a Cambria az alsó kategóriás Meta Quest mellett fog elhelyezkedni – bár a Meta állítólag már tervezi mindkét headset következő generációját.

A projekt nem függ össze a Meta kiterjesztett valóság szemüvegével, amely még csak most készül.

A Cambria állítólag „jelentősen” drágább lesz, mint a meglévő Quest, amelynek ára nemrég 399 dollárra emelkedett. A Meta korábban azt nyilatkozta, hogy a készülék valamikor idén fog megjelenni, ami egybecseng Zuckerberg mostani mondatával.

Forrás: Bloomberg, The Joe Rogan Experience

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu