Breaking: a Tencent fel akarná vásárolni az Ubisoftot?!

A kínai technológiai óriás Tencent növeli részesedését az Ubisoftban, az Assassin’s Creed franchise fejlesztő-kiadójában, ezzel is növelve ipari lábnyomát.

 

 

A Tencent nagyobb részesedést szerez a játékipar egyik legfontosabb szereplőjében, az Ubisoftban. A kínai konglomerátum az utóbbi időben agresszívan növeli lábnyomát a játékiparban. Amellett, hogy nagyobb részesedést szerzett az Ubisoftban, a Tencent mindenbe befektetett, a Tequila Works és a FromSoftware játékcégektől kezdve a 2D videókonverziós rendszerek szabadalmaztatásáig.

Az Ubisoft az évek során gyakran került reflektorfénybe a felvásárlási kilátások miatt.

2018 előtt a Vivendi ellenséges felvásárlásával nézett szembe. Majd májusban a Guillemot család állítólag megakadályozta az Ubisoft újabb felvásárlási kísérletét. Eközben a Tencent is szemet vetett a vállalatra egy ideje, és már korábban is úgy vélték, hogy növelni fogja részesedését a vállalaton belül azzal az elképzeléssel, hogy a cég legnagyobb részvényese lesz – vagy akár birtokba is vegye azt.

A vállalat 300 millió eurót fektet a Guillemot Bros-ba, amely 49,9%-os részesedéssel rendelkezik az Ubisoft társalapítói által vezetett cégben. Ennek megfelelően a Guillemot Bros részesedése a vállalatban elérheti a 29,9%-ot, míg a Tencent részesedésével kombinált részesedés azt jelentené, hogy a két szervezet a francia cég részvényeinek nagy részét magáénak tudhatja. Az új befektetés azonban nem biztosít a Tencentnek igazgatósági helyet sem a Guillemot Bros-ban, sem az Assassin’s Creed készítőinél.

Továbbá a Tencent mostantól több mint kétszeresére, 9,99%-ra növelheti részesedését az Ubisoftban, bár a vállalat öt évig nem adhatja el részvényeit.

A befektetést követően a kínai konglomerátum a kiadó néhány PC-s játékával együtt az Ubisoft több AAA-játékát is elhozza Kínába mobilra. Bár konkrét részletek még nem ismertek, a bejelentés összhangban van a vállalat mobiljátékos ambícióival, különösen, ha figyelembe vesszük a Tencent és a Logitech partnerségét egy kézi játékkonzollal kapcsolatban.

A kapcsolódó hírek szerint az Ubisoft jelenleg a szeptember 10-i nagy Ubisoft Forward eseményre készül, ahol több más címmel, például a Skull and Bones-szal együtt a sokat emlegetett Assassin’s Creed Mirage további részleteit is felfedik. Eközben a francia vállalat arról is tájékoztatta rajongóit, hogy tervezi az online szolgáltatások megszüntetését néhány régebbi játékához, és több ilyen cím esetében egy hónappal meghosszabbította a határidőt. Érdekes lesz látni, milyen irányt vesz a cég az elkövetkező időkben.

Forrás: TechUpdate, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu