[TGS 2022] Resident Evil 4 Remake: régen várt bejelentéssel kedveskedtek a rajongóknak!

A Tokyo Game Show 2022 alkalmából a Capcom megerősítette a közelgő Resident Evil 4 Remake újabb platformját, és egy különleges bemutatót is meghirdettek jövő hónapra.

 

 

A Resident Evil 4 remake hivatalosan is érkezik PlayStation 4-re, a játékkal kapcsolatos további információk pedig egy különleges bemutató keretében derülnek ki, amelyet a Capcom októberben rendez. A bejelentése után a Capcom megerősítette a 2023. március 24-i megjelenési dátumot is, valamint azt, hogy a játék PC-re, PS5-re és Xbox Series X-re fog megjelenni.

A Capcom korábban nem tett említést a régebbi konzolokról, így sokan azt feltételezték, hogy a Resident Evil 4 remake egy igazi, csak next-gen kiadás lesz.

Ez egyrészt azt jelentené, hogy az RE 4 remake-et nem hátráltatnák a régebbi konzolok korlátai, másrészt viszont azt is, hogy egyes játékosok egyszerűen kimaradnának, ha még mindig nem tudtak hozzájutni egy PlayStation 5-ös vagy Xbox Series X konzolhoz.

 

 

 

 

A Capcom azonban most megerősítette, hogy a Resident Evil 4 remake a megjelenéskor PlayStation 4-re is elérhető lesz. A vállalat ezt a Tokyo Game Show 2022-es bemutatója során erősítette meg, de elállt attól, hogy megmutassa a játék PS4-es verzióját akcióban. Akik többet szeretnének látni az RE 4 remake-ből, azoknak októberben egy különleges Resident Evil-bemutatóra kell hangolódniuk, bár konkrét dátumot és időpontot nem jelentettek be az eseményre. A játék dedikált Xbox One és Nintendo Switch változatát sem jelentették be.

Amellett, hogy a Capcom a Tokyo Game Show-n megerősítette a Resident Evil 4 PS4-re készülő remake-jét, a rajongókat a túlélő-horror franchise néhány más új tartalmáról is tájékoztatta.

A közelgő bővítések közül a legfontosabb a Resident Evil Village DLC, amely október 28-án jelenik meg. A Village „téli bővítménye” a Shadows of Rose történetet, egy opcionális harmadik személyű módot ad az alapjátékhoz, valamint új karaktereket a Mercenaries módhoz.

A Capcom kitért arra is, hogy a Resident Evil rajongók a közeljövőben milyen új módokon játszhatnak majd a Village játékkal. Ezek közé tartozik a Village felhős változata, amely Nintendo Switch-re érkezik, valamint a játék VR-változata, amely a Sony PlayStation VR2 headsetjére készül. Érdekes lesz látni, mit tartogat még a Capcom a Resident Evil rajongóknak, ha októberben eljön a bemutató.

Forrás: Vandal

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu