Meta-hírek: 3 komoly VR-stúdió Zuckerberg kezében, jön az Xbox Cloud Gaming! [VIDEO]

A Meta Quest Pro bejelentése mellett (erről itt már részletesen írtunk) további VR-hírekkel szolgált a techcég.

 

Kezdjük a felvásárlásokkal. A tervük az, hogy házon belül komolyan megerősítsék a fejlesztési kapacitásukat. Ezért felvásárolták a Camouflajot (ők készítették az Iron Man VR-t), az Armature Studiot (a Retro Studios veteránjai hozták össze Resident Evil 4 VR-konverzióját), továbbá a Twisted Pixel Gameset (tőlük a Wilson’s Heartot és a Path of the Warriort láthattuk). Ezek pedig nem gyenge VR-játékok, így a virtuális valóságra (valóságba?) fejlesztők között ütős neveket markolt fel Mark Zuckerberg cége.

Bejelentették azt is, hogy az Xbox Cloud Gaming is jön a Meta Quest Store-ra (= Meta Quest 2, Meta Quest Pro; és eközben a Meta szépen bemutatott a Sony-nak, mivel náluk visszamenőleges támogatás lesz, míg a PlayStation VR2-nél a fejlesztőknek kell ezt megvalósítaniuk…), így az Xbox Game Pass játékkatalógusában ha van olyan játék, ami a felhőből futtatható, akkor bizony azokat is játszhatjuk a headsetünkön. Ez pedig komoly lépésnek tekinthető a VR-piacon!

Jött pár játékbejelentés is. Az eddig PlayStation VR-exkluzív Iron Man VR november 3-án jön a Meta Questre (ne feledjük, ejtették az Oculus brandnevet!), így a Camouflaj után a játékuk is felbukkan erefelé. A Meta Quest 2-es kiadásba a Sony besegít, így „a kékek” hajlamosak az exkluzivitástól elhajolni. Aztán jön az Among Us VR is, amit november 10-én láthatunk a Meta Quest 2-n, továbbá PlayStation VR-en és SteamVR-en is. A Skydance Interactive, akik pedig a The Walking Dead: Saints & Sinners fejlesztői voltak, bejelentették, hogy az új túlélő játékuk, a Behemoth 2023-ban jön Meta Questre és további VR platformokra. Ezek videói ugyanazon sorrendben tekinthetőek meg kicsit lejjebb görgetve.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Meta a metaverzum mellett a VR-t sem fogja elhanyagolni. Igaz, a Meta Quest Pro elképesztően drága, de szerencsénkre mindegyik játék, amiről szó esett, a Meta Quest 2-n is futni fog…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu