The Chant: vidám előzetest kapott a „spirituális rémálom”-ként jellemzett horrorjáték [VIDEO]

A The Chant többnek bizonyul, mint egy kozmikus horror-akció-kalandjáték: a legújabb trailer a The Gloom és a spiritualitás részleteit mutatja be.

 

 

A Brass Token fejlesztőcsapat egy gameplay-áttekintő trailert tett közzé új horrorjátéka, a The Chant világáról, amely a várható megjelenési dátumot is tartalmazza. A vadonatúj mélységi bemutató a játék szigetére, a The Gloomra fókuszál, amely egy természetfeletti birodalom, és veszélyes lényeket szabadít ki, amelyek a főellenségek szerepét töltik be, valamint a főhős jóléte érdekes módon befolyásolja a játékmenetet.

A harmadik személyű spirituális rémálomként leírt The Chant Jess Briarsot követi, aki egy traumatikus múlt után lelki békét keres.

Elmegy egy szigeti elvonulásra, amely azt ígéri, hogy segít neki a gyógyító spirituális úton. Ehelyett azonban a kozmikus rettegés szörnyű pszichedelikus világát találja, amikor egy csoportos kántálás a The Gloom felébredéséhez vezet. Mivel nincs módja a menekülésre, fel kell tárnia a szigeti szekta történetét, és remélhetőleg visszafordítani a rituálét.

A Brass Token legújabb pillantása a The Chant-ba a legmélyebb merülés a játékba, amit eddig nyújtottak, és van mit boncolgatni a játék november 3-i debütálása előtt. Mike Skupa kreatív igazgató narrált részleteket adott a játékmenetről és mindazokról a borzalmakról, amelyek a játékosokra várnak ebben a kozmikus horror-akció-kalandjátékban.

A játékosok felfedezik a sziget elvonulási táborát és a környező területeket, hogy nyersanyagokat és gyűjtögetni valókat találjanak, amelyekből fegyvereket és védekező eszközöket készíthetnek.

A videóban kiemelt fontos pont volt, hogy a játék nehézsége a játékos erőforrás-felhasználásából és a játék során hozott döntéseiből adódik. A játékosok célja a sziget rejtélyes, sötét múltjának feltárása lesz, rejtvények megoldásával és a folyamatot segítő tárgyak készítésével.

 

 

A The Chant egy drogos trippel felérő teaser trailert kapott, amely egy távoli spirituális szigeti menedékhelyen játszódó kultikus, pszichedelikus rémálomba invitálja a rajongókat.

 

 

A The Chant egy érdekes játékmechanikát is kínál, amelyben a játékosoknak Jess elméjét, testét és lelki állapotát kell ápolniuk. Skupa megemlíti, hogy a játékban minden egyes cselekedet „befolyásolja az egyensúlyt” mindhárom között, beleértve az olyan gyakori játékmenetbeli döntéseket, mint a párbeszéd. Bármelyik döntés befolyásolja, hogy a játékos története hogyan ér véget. A játék spirituálisan megfordult természetéhez kapcsolódik az is, hogy ahogy a The Gloom növekszik a fő világban.

A természetfeletti aspektusok befolyásolják Jess negatív energiáját azáltal, hogy megpróbálják felerősíteni és táplálkozni belőle.

A The Gloom különböző lényei és szektásai ellen úgy harcolhatunk, ha megtaláljuk a gyenge pontjaikat. Olyan fegyvereket és csapdákat kell használnunk, amelyekkel a legjobban csapást mérhetnek rájuk. A borzalom fokozása érdekében néha a menekülés a legjobb megoldás. A spirituális képességek támadási eszközként válnak elérhetővé, ahogy a játékosok egyre többet tudnak meg a The Gloom működéséről és lakóiról.

Eddig úgy tűnik, hogy a The Chant sok ismert horrortermékből merít ihletet. Kicsit olyan, mint a Midsommar és Lovecraft találkozása, ami még inkább fokozza az elvonulás mögötti rejtély hátborzongatóságát. A Resident Evil franchise rajongói felismerhetik a játékok néhány elemét az erdős sziget felfedezésében. A játék emellett úgy tűnik, hogy a főszereplő mentális és lelki jólétét érintő játékmenet révén emeli a tétet. Ezt nagyon kevés játékban láthattuk eddig fő komponensként. Érdekes lesz látni, mi minden történik még ezen a nem éppen békés menedékhelyen.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu