DOOM a csokidban?! Elmés videóval élcelődnek a minden eszközön futtatható klasszikuson [VIDEO]

Az Adafruit elragadó tech-gurui és hackerei fontos figyelmeztetést tettek közzé az idei Halloween alkalmából. A DOOM ugyanis bármelyik sarkon ott leshet ránk…

 

 

Vigyázat, a halloweeni édesség egészségre ártalmas mennyiségű DOOM-ot tartalmazhat! Ennek a veszélynek a bizonyítékaként egy Milky Way-szeletet mutattak be, kiegészítve egy működőképes képernyővel, amelyen a játék fut.

Mint minden évben, az amerikai társadalom most is pánikba esik attól a végtelenül kicsi eshetőségtől, hogy valaki drága és veszélyes illegális anyagokat tesz a gyerekek halloweeni édességébe.

Ez talán az amerikaik egyik kedvenc erkölcsi pánikbetegsége. Részben nyilván azért is ennyire elterjedt, mert a különböző ijesztgető hírcsatornák minden évben felhívják rá a figyelmet.

A DOOM-ot futtatni mindenféle eszközön természetesen a játék- és hardverhekkelés legmagasabb rendű hagyománya. A nyílt forráskód és az egyszerűség kombinációja, valamint a modern mércével mérve nagyon alacsony rendszerkövetelmények rengeteg furcsa eredményt hoztak az évek során.

Csak ebben az évben láttunk már olyat, hogy valaki a játékot a Notepad alkalmazáson belül futtatta. Vagy éppen egy tárcsás telefonnal.

Az Adafruit egy New York-i maker csapat, amely mindenféle klassz dolgot épít, és felszereléseket szállít a szélesebb barkács közösségnek.

A múltban többek között egy működő LEGO űrkomputer és egy vadul kreatív, mozgásra képes LED-szoknya építésével kerültek be a hírekbe.

Forrás: Adafruit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu