Olvadnak az RTX 4090-esek csatlakozói?! Az Nvidia mentené a menthetőt

TECH HÍREK – Miközben a PC-s játékosközösség nyomása egyre nő, és csoportos kereseteket nyújtanak be, az Nvidia új frissítést ad ki az RTX 4090-es csatlakozókkal kapcsolatban.

 

 

A GPU-gyártó Nvidia végre foglalkozik a GeForce RTX 4090-es modellel kapcsolatos kábelolvadási problémákkal. Egy online posztban elismerték az aggodalmak jogosságát. Az Nvidia éles kritikával néz szembe a PC-s játékosok és a versenytársak részéről. Egyre több jelentés lát napvilágot, amelyek szerint az újonnan megjelent 4090-es GPU kábelei hajlamosak az olvadásra.

Az online felháborodás azután robbant ki, hogy kiderült: az új RTX 4090 GPU-k 16 tűs csatlakozói hajlamosak az olvadásra.

Az Nvidia eddig inkább hallgatott. Ám az olvadó kábelek a közösségi médiában és a Reddit-fonalakban kedvelt témává váltak. Az RTX 4090-esek olvadó tápkábeleiről szóló első jelentés óta több állítás is felbukkant.

A cég most egy csoportos keresettel néz szembe a hibás 16 tűs csatlakozók miatt. Most közzétettek egy támogatási tudásbázis bejegyzést „Power Connector Update – GeForce RTX 4090” címmel. A bejegyzés egyszerűen csak annyit közöl, hogy a vállalat körülbelül 50 olyan esetet vizsgál a világ minden tájáról, amikor a tápkábelek megolvadtak.

Az Nvidia azt nyilatkozta, hogy nagyjából 125 000 RTX 4090-es kártyát adott el, ami azt jelenti, hogy ha csak 50 esetben fordult elő megolvadt kábel, akkor a kártyák meghibásodási aránya mindössze 0,04%. A problémával érintett vásárlóknak új GPU-kat és kábeleket küldtek, mindezt gyorsított szállítás és feldolgozás útján. Egyes játékosok és technikai bennfentesek szerint az olvadó tápkábelek problémája egyszerűen felhasználói hiba, és nem az Nvidia termékének hibája. Mások szerint a kártya kábeleinek kialakítása és minősége a hibás.

Az Nvidia új RTX kártyája körüli dráma éppen akkor érkezett, amikor az AMD bejelentette, hogy az új Radeon RX 7900 XTX közvetlenül az RTX 4080 ellenfele lesz.

Az RX 7900-at az Nvidia 4000-es sorozatú zászlóshajójához hasonlították, és versenyképesebb áron érkezik. Így az FPS-re éhes játékosok számára alternatívát kínál az RTX vonal mellett.

Az Nvidia a hírek szerint a 4090 Ti kártyát az olvadó tápegységek miatt törölte. Ez további kérdéseket vet fel az új 16 tűs csatlakozók kialakításával kapcsolatban. Ennek ellenére sok PC-s játékos sikerrel használja a 4090-es GPU-kat. Számos YouTube-csatorna tesztelte a 4090-es csatlakozókat egy sor kanyarral és kínos beépítési mintával, vegyes eredménnyel.

Az Nvidia egyelőre azt javasolja, hogy a 4090 tápkábeleit a kártya PC-be helyezése előtt szereljék be, így a felhasználó meggyőződhet arról, hogy a tápkábelek szorosan csatlakoznak. A népszerű YouTube-csatorna, a Gamer’s Nexus felvetette, hogy egyes felhasználók a kábelkezelés során meglazíthatták a kábeleket, így azok hajlamosabbak az olvadásra.

Forrás: Nvidia, Gamer’s Nexus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu