Assassin’s Creed Valhalla: az Ubisoft örömteli lépésre szánta el magát!

Most már hivatalos: az Ubisoft visszatér a Steamre, az Assassin’s Creed Valhalla decembertől végre itt is elérhető lesz.

 

Két hete olyan háttéradatok kerültek elő, amelyek arra utaltak, hogy az Ubisoft visszatér a Steamre. Immár hivatalos: a visszatérés az Assassin’s Creed Valhalla megjelenésével kezdődik, amely december 6-án debütál az áruházban.

A saját online áruházán kívül a Ubisoft 2019 eleje óta az Epic kizárólagos kiadója PC-n.

Ez olyan nagy kiadványokat tartott távol a Steamtől, mint a The Division 2, a Far Cry 6, a Ghost Recon Breakpoint. Valamint a Watch Dogs Legion-t, a Rainbow Six Extraction-t és természetesen a Valhallát. A Steam messze a legnépszerűbb digitális áruházi felület a PC-s játékosok számára. Ez egy szokatlan helyzet volt: az Epic Games Store exkluzivitások általában egy évre, vagy bizonyos esetekben kevesebbre szólnak. Az Ubisoft azonban úgy tűnt, hogy megelégszik a határozatlan idejű megállapodással. Ezért is elég nagy dolog ez a Steam visszatérés.

„Folyamatosan értékeljük, hogyan juttassuk el játékainkat a különböző közönségeknek, bárhol is legyenek, miközben a Ubisoft Connecten keresztül egységes játékos ökoszisztémát biztosítunk” – írta az Ubisoft.

„Az Assassin’s Creed Valhalla, az Anno 1800 és a Roller Champions a Steam-en megjelenő Ubisoft-címek közé tartoznak.”

Az Ubisoft nem árulta el, hogy miért pont most döntött úgy, hogy visszatér a Steamre. Az egyik értelmezés szerint ez jelzi a nagy kiadók Steam elleni lökdösődésének végét, pontosabban az eladásokból való 30%-os részesedést. Az Ubisoft csatlakozik a Microsoft, az Electronic Arts és az Activision kiadókhoz, akik a szóló vállalkozásokkal való próbálkozás után végül megint a Steamen kötöttek ki. A Valve a távollétük alatt sem lankadt. A Steam továbbra is a PC-s játékok domináns digitális terjesztési platformja.

Az ünnepi szezon közeledtével pedig nincs is jobb alkalom a Ubisoft számára, hogy bankot robbantson egy Assassin’s Creed-játékkal. Még akkor is, ha már jó pár éves.

Ahogy az Epic és a Ubisoft boltjaiban, úgy a Steamen is négyféle kiadásban – standard, deluxe, Ragnarok és complete – lesz elérhető az Assassin’s Creed Valhalla. Mindegyike más-más bónuszanyagot kínál, többek között tartalmi csomagokat, a Dawn of Ragnarok kiegészítőjét és a szezonbérletet. Ahogy a Ubisoft közleménye is jelzi, a játék továbbra is a Ubisoft Connect klienst fogja használni.

Az Anno 1800 és a Roller Champions jelenleg nem szerepel a Steamen, és a visszatérésük időpontját sem jelentették be.

Forrás: Gematsu, Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu