Egy golfjáték engine-jére épült a The Lord of the Rings: Return of the King! [VIDEO]

Néha egyszerűen a kreativitásra kell támaszkodni, hogy megvalósuljon egy játék.

 

A Wired interjút készített Glen Schofielddel, aki mostanában a Striking Distance Studios vezérigazgatója, továbbá ő rendezte a The Callisto Protocolt. Korábban viszont az Electronic Artsnál dolgozott, és mielőtt a Visceral Gamesnél létrehozta volna a Dead Space-et, más játékokon dolgozott. Schofield egy olyan kérdést kapott, ami elgondolkodtató: „a startup stúdiók miért nem hozzák létre a saját engine-jüket?” – erre ő azt a választ adta, hogy túl sok idő és pénz ennek megvalósítása.

„Ezek évekig tartanak, különösen manapság. Amikor az Electronic Artshoz mentem, rengeteg különböző engine-jük volt. Elkezdtünk egyet építeni a Gyűrűk Urához. A Gyűrűk Ura nagy területekről szól, a végén pedig egy kastélyról vagy erődítményről. Mi az, ami ehhez hasonlít? A Tiger Woods [PGA Tour]. Hosszú területek, a végén elmész kajáért, és ennyi,” mondta Schofield, aki kb. két évvel a The Lord of the Rings: Return of the King megjelenése előtt bökött rá a golfjáték engine-jére.

Később a Gyűrűk urából létrejött programkód aztán visszaszivárgott a Tiger Woods nevével fémjelzett, és akkoriban évente megjelenő golfjátékba. Nick Ferguson több részletet is elárult a Twitteren: „Ez igaz. Ez a program a kód visszajutott a Tiger Woodsba. Emlékszem, hogy a PSP-s Tiger Woods vizuális effektekért felelős programkódja a Gyűrűk urából származott (pl. Gandalfra utalt). Mindez egy kis füstfoszlányért, amikor a golflabdát eltalálják!”

Régebben is volt példa arra, hogy egy fejlesztő egy korábbi játékához készített engine-jét használta újra egy teljesen másik műfajban. Gondoljunk csak a Neversoft példájára: az Activisionnek megvalósították először az Apocalypse-ot, egy külső nézetes lövöldözős játékot PS1-re. Ebben Bruce Willist láthattuk és hallhattuk. Egy évvel később a stúdió fogta az itteni technológiát, majd létrehozta a Tony Hawk’s Pro Skatert, egy gördeszkás játékot. (Sőt, 2000-ben a Neversoft szintén az Apocalypse engine-jére építve hozta létre a Spider-Mant!)

Úgyhogy ez nem idegen a játékiparban… de azért a golftól a Gyűrűk urába ugrani meredek.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu