A Bloober Team klasszikus játékainak folytatását tervezgetheti?!

A Bloober Team munkatársa, Kacper Michalski mérlegeli annak lehetőségét, hogy a stúdió visszatérjen olyan korábbi kiruccanásokhoz, mint az Observer és a The Medium.

 

 

Kacper Michalski, aki a Bloober Team produkciós vezetőjeként dolgozik, egy nemrégiben adott interjúban felvetette, hogy a fejlesztő fontolgathatja az Observer és a The Medium című narratív fókuszú horrorjátékok folytatását. A 2017-ben, illetve 2021-ben megjelent címek a csapat 2016-os Layers of Fear című, áttörést hozó sikerjátékában látott kísérteties hangulatot és hatékony történetmesélést vitték tovább. Azonban nem csak a Layers of Fear sorozat tér majd vissza a nem túl távoli jövőben. Más nagynevű projektek is egy időre háttérbe szoríthatják a fejlesztőcsapat ambícióit.

A lengyel fejlesztő 2010-ben indult, és egy maroknyi olcsó címet adott ki Nintendo DS, DSi és mobil platformokra. A dolgok 2016-ban változtak meg. A csapat akkor fedezte fel a túlélő-horror iránti vonzalmát. Azóta a stúdió teljes mértékben ragaszkodik ehhez a műfajhoz.

Az Observer a disztópikus sci-fi és a horror kiváló kombinációjának bizonyult, a The Mediumot pedig gyakran hasonlították a rajongók által kedvelt Silent Hill franchise-hoz.

Mégis, miközben a rajongók türelmetlenül várják a Bloober Team értelmezését a Silent Hillről, a színfalak mögött több minden történhet. A GamingBolt által készített rövid interjú szerint a stúdió néhány legutóbbi kiruccanásának folytatásai valamikor megtörténhetnek. Úgy tűnik, hogy ezek még nagyon korai tervezési fázisban vannak. Már ha egyáltalán elkezdődött a fejlesztés. Ahogy Michalski fogalmazott: „ha van egy jó ötletünk arra, hogyan lehetne visszaugrani az Observer vagy a The Medium univerzumába, akkor miért ne?”

Ez még messze nem biztos megerősítés. Ugyanakkor arra utal, hogy a csapat a jelenlegi munkamennyiség ellenére már most komolyan tervezgeti a jövőbeli projektjeit.

A fejlesztő megerősítette a horror műfaj iránti elkötelezettségét; 2022 végén a stúdió bejelentette, hogy együttműködik a The Outer Worlds kiadójával, a Private Divisionnel egy még be nem jelentett túlélő horror élményen.

Ez egy hatalmas év lehet nem csak a Bloober Team, hanem a horrorjátékok számára is. A Silent Hill 2 remake-je mellett több új Silent Hill-projektet is bejelentettek. Közülük a legjelentősebbek a No Code Silent Hill Townfall és a NeoBards Silent Hill f. A Resident Evil 4 és a Dead Space című titáni túlélőhorror-játékok felújított változatai is 2023-ban debütálnak. Valamint olyan érdekes új IP-k, mint a Slitterhead, fokozzák tovább a várakozásunkat.

Forrás: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu