A PlayStation felvásárolná a veteránok alapította a Ballistic Moon stúdiót?!

A Ballistic Moon egy újonnan alapított, közel 50 alkalmazottat foglalkoztató csapat, amely még nem adott ki játékot. A PlayStation azonban lecsaphat rá.

 

 

Miután a Sony megvásárolta a Bungie-t, Jim Ryan nagyon világossá tette, hogy nem állnak meg itt. Ebben az esetben a pletyka vagy a kiszivárgás a Ballistic Moonhoz kapcsolódik. Egy olyan stúdióhoz, amely még nem adott ki játékot. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a PlayStation egy új videójátékon dolgozik ezzel a stúdióval.

A PSFans_WW nevű felhasználó szerint, ha a PitchBook weboldalára megyünk, akkor láthatjuk, hogy a Ballistic Moon-t felvásárolta a Sony.

Jelenleg 47 alkalmazottja van, és még nem adott ki játékot. Ez a weboldal arra specializálódott, hogy „pénzügyi adatokat és szoftvereket szolgáltasson üzleti szakemberek ezreinek világszerte, átfogó adatokkal a magán- és nyilvános piacokról”, a hivatalos honlapja szerint.

Ha igaz, akkor ez egy olyan felvásárlás, amelyet még nem tettek hivatalossá, de az elkövetkező napokban vagy hetekben bejelenthetik. A cég egy indie stúdió, amelynek székhelye az Egyesült Királyságban, Farnborough-ban található. 2019-ben alapított több iparági veterán. A PlayStation-nel közösen fejlesztett játékuk kódneve Project Bates, a cím még nem ismert, de állítólag Unreal Engine 5-re fejlesztik.

A projektben részt vevő iparági veteránok között van többek között Joshua Archer, aki a Horizon: Zero Dawn és az Until Dawn című játékokon dolgozott. Ott van még Neil McEwan kreatív igazgató, aki a Syndicate-en (EA) dolgozott. Ezen kívül meg kell említeni Duncan Kershaw-t, a termelési és üzleti igazgatót, aki dolgozott már a SEGA, THQ, EA, Square Enix cégeknek is. Végül nem feledkezhetünk meg Chris Lambről sem, aki a Ballistic Moon technológiai igazgatója, és az egyik alapító partner.

Forrás: PitchBook, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu