A Forspoken egy csúfos kudarc, a kiadó szerint a kritikusok a hibásak!

A Square Enix nem elégedett a Forspoken fogadtatásával, amely januárban jelent meg PlayStation 5-re és PC-re. A játékot vegyesen értékelték a szakmabeliek és a játékosok is, és nem érte el az elvárt eladási számokat. A kiadó szerint a kritikusok nem voltak igazságosak a játékkal szemben, és nem vették figyelembe annak erényeit.

 

A Forspoken egy akció-szerepjáték, amelyben egy New York-i fiatal nőt, Frey Hollandot varázslatos módon átszállítják Athia nevű világába, ahol a fantáziák és rémálmok valósággá válnak. Frey új mágikus képességeket kap, amelyekkel átutazhatja az óriási tájakat és harcolhat a szörnyű lényekkel. A játékot a Luminous Productions fejlesztette, amely a Square Enix leányvállalata.

A játékot nagy várakozás előzte meg, hiszen ígéretesnek tűnt a látványos grafika, az izgalmas történet és a dinamikus harcrendszer miatt. Azonban a megjelenés után kiderült, hogy a játék tele van hibákkal, bugokkal és optimalizálási problémákkal. A kritikusok szerint a játék unalmas, klisés és repetitív lett, és nem használta ki az Athia világának lehetőségeit. A játékosok sem voltak elégedettek a játékkal, sokan panaszkodtak az irányításra, az animációkra és az online funkciókra.

A Square Enix nem fogadta el ezeket a véleményeket, és úgy gondolja, hogy a kritikusok nem adtak esélyt a játéknak, és túlságosan összehasonlították más hasonló műfajú játékokkal, mint például az Horizon Zero Dawn vagy az Assassin’s Creed Valhalla. A kiadó szerint a Forspoken egyedülálló élményt nyújtott a játékosoknak, amelyet nem lehet másolni vagy utánozni. A kiadó azt is állítja, hogy folyamatosan javítják és frissítik a játékot, és hamarosan új tartalmakkal bővítik azt.

A Forspoken még nem mondható teljesen sikertelennek, hiszen még mindig van esélye arra, hogy javuljon az eladása és növelje rajongótáborát. Azonban egyelőre úgy tűnik, hogy a Square Enix túlbecsülte a játék potenciálját, és alulbecsülte annak hiányosságait. A Forspoken január 24-én jelent meg, Magyarországon a Cenega Hungary Kft. forgalmazza, a valóban elég harmatos játék kritikáját pedig itt olvashatjátok.

Forrás: Video Games Chronicles

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu