Dungeons and Dragons: újabb dráma a játék körül – a készítők nyilatkoztak!

A Dungeons and Dragons közleményt adott ki a D&D jövőjében megjelenő fél-elfekkel, fél-orkokkal és más vegyes fajú karakterekkel kapcsolatban.

 

 

A Dungeons and Dragons nemrég közleményt adott ki a népszerű TTRPG-ben a félelfek, fél-orkok és más vegyes fajú karakterek jövőjét övező vitával kapcsolatban. Ezek a játszható fajok továbbra is elérhetőek lesznek. Azonban nem pont úgy, ahogy a játékosok várnák.

A Wizards of the Coast nemrég tartott egy Creator Summitot, ahová influencereket és harmadik fél kiadókat hívott meg egy konferenciára.

A csúcstalálkozó kissé elfajult. Ám a Dungeons and Dragons játékosoknak előzetest adott a jövőre megjelenő új Játékosok kézikönyvében megjelenő funkciókról és változásokról. Az egyik ilyen változás az volt, hogy a fél-elf és a fél-ork hivatalosan is kikerült a játszható fajok listájáról.

A játékosok érthető módon felháborodtak ezen a felfedezésen. Az RPG fél-elfjei és fél-orkjai évek óta ikonikus fantasy alapfajok. Eltávolításuk a vegyes származású, valós játékosok reprezentációját is eltörli. A Dungeons and Dragons azonban a hivatalos D&D Beyond Twitteren nemrég közzétett bejegyzésében a felháborodásra reagálva tisztázta, hogy a játékosok továbbra is lehetnek fél-elfek vagy fél-orkok. Egyszerűen csak nem lesznek különböző statisztikáik, és nem is fognak így hivatkozni rájuk az átdolgozott Játékosok kézikönyvében.

A poszt visszautalt a tavaly augusztusban megjelent első One D&D játéktesztre. Az Unearthed Arcana tartalomból kiderült egy fejlesztés alatt álló folyamat. Ennek során a játékosok olyan karaktert játszanának, akinek a szülei két különböző származásúak. Ahelyett, hogy egy speciális tulajdonságkészletet használnának, mint a létező fél-elfek és fél-orkok, a játékosok az egyik szülői faj képességeit választják. Ugyanakkor a karakterüket mindkét faj tulajdonságainak felhasználásával írják le. Ennek ellenére a játékosok még mindig nem elégedettek a D&D válaszával.

Míg a vegyes származású karakterekhez különleges statisztikákat rendelni mindig is kicsit furcsa volt, az, hogy a játékosok csak az egyik szülőjüket választják a tulajdonságok meghatározásához, helytelennek tűnik, különösen, mivel a Dungeons and Dragons igyekszik faji szempontból érzékenyebbé válni.

Ezek a rajongók úgy gondolják, hogy ezzel eltörlik a karakterük örökségének hatását. Egyben aláássák annak szellemét és fontosságát, amit a több etnikumból való származás jelent mind a valós, mind a kitalált emberek számára.

Szerencsére ez a D&D játékteszt-tartalom még nem végleges. Bár már nem használja a One D&D nevet, a Dungeons and Dragons továbbra is elkötelezett az 5. kiadás felújítása mellett a 10 éves évfordulóra. Tekintve, hogy még mindig aktívan kapja a visszajelzéseket a játéktesztekkel kapcsolatban, még bőven van idő változtatni azon, ahogyan a több fajú karaktereket kezeli.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu