The Callisto Protocol: új, a Dead Space-széria legjobb pillanatait idéző játékmód érkezik egy frissítéssel!

Egy hátborzongató új mód érkezik a nemrég megjelent túlélő horror címhez, a The Callisto Protocol-hoz az 5.01-es frissítés részeként.

 

 

A Dead Space ihlette túlélő horrorjáték, a The Callisto Protocol a játék legújabb, 5.01-es frissítésének részeként egy új módot kap a vérengzést kedvelő játékosok számára. A címről érdemes tudni, hogy a Striking Distance Studios első játéka. Vezető fejlesztője a Dead Space egykori társalkotója, Glen Schofield.

A The Callisto Protocol 2022 decemberében jelent meg, közepes fogadtatásban, alig több mint egy hónappal az EA nagyra értékelt Dead Space remake-je előtt, amely csillagászati elismerést aratott, és ellopta a túlélőhorrorról szóló beszélgetéseket.

A kevésbé kedvező fogadtatás ellenére a Striking Distance továbbra is támogatja a Dead Space spirituális utódját a megjelenés után is, nemrég adták hozzá a Contagion Mode DLC-t. A jövőben terveznek egy a The Callisto Protocol történetét folytató DLC-t is.

A Twitteren közzétett rövid trailerrel a készítők felfedték a Dismemberment Mode-ot. Ez egy új játékmód, amely az 5.01-es frissítés részeként kerül a játékba. A dinamikus feldarabolás volt a Dead Space különlegességének és ikonikusságának egyik fő eleme. Ezután nem meglepő, hogy a The Callisto Protocol megduplázza ezt az új móddal. Úgy tűnik, hogy a Dismemberment Mode lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a Biophages végtagjait azonnal feldarabolják közelharci vagy távolsági fegyverekkel. Erre persze eddig is volt lehetőség, de a fejlesztők ígérete szerint mostantól sokkal könnyebb és látványosabb lesz kivitelezni a csonkításokat.

Egyelőre nem világos, hogy a Dismemberment Mode az alapjátéktól külön, a főmenüben érhető-e el, vagy valami olyasmi, amit a beállításokban lehet bekapcsolni. Bárhogy is legyen, a játékosok nem tudnak majd achievementeket vagy trófeákat feloldani a mód használata közben. Valószínűleg azért, mert az azonnali feldarabolással sokkal könnyebb és gyorsabb lesz az ellenséggel elbánni. Emellett az 5.01-es frissítés lehetővé teszi a játékosok számára a vágóképek kihagyását. Ezt néhány játékos már a megjelenés óta követeli.

Mivel a filmes jelenetek nagy részét képezik a The Callisto Protocolnak, a speedrunner játékosoknak nagy segítség lesz, ha kihagyhatják őket.

Jó látni, hogy a Striking Distance Studios továbbra is támogatja a The Callisto Protocol-t. Főleg a játék langyos indulása és a Dead Space remake által kapott nagy dicséret ellenére. Ezekkel az új játékmódokkal és a készülő történet DLC-vel talán a játék nőhet még a túlélőhorror-rajongók szemében.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu