Perry Mason S02 – A második évadban szeretjük meg a legendás ügyvédet igazán

SOROZATKRITIKA – Ha az első évadban még csak ismerkedtünk Perry Masonnal (Matthew Rhys), a magánnyomozóból lett védőügyvéddel, akkor a második évadban már teljes pompájában láthatjuk őt a bíróságon. A HBO Max sorozata a nagy gazdasági válság idején játszódik, és egy újabb bonyolult gyilkossági ügyet tár elénk, amelyben Perrynek nemcsak az igazságot kell kiderítenie, hanem saját lelkiismeretével és múltjával is meg kell küzdenie. A második évad sok szempontból javít az első évad hibáin, és egy izgalmas, stílusos és szellemes noir-történetet kínál nekünk.

 

Perry Mason az egyik legismertebb és legkedveltebb védőügyvéd a popkultúrában. Erle Stanley Gardner regényei alapján készült rádiósorozat, tévésorozat és filmek is. A legtöbben Raymond Burr alakítását ismerik, aki több mint három évtizeden át játszotta a mindig nyerő ügyvédet. A HBO Max sorozata azonban nem Burr Perry Masonját akarja újraéleszteni, hanem egy teljesen új szemszögből mutatja be a karaktert. A sorozat egy origin story, amely bemutatja, hogyan lett Perryből az a híres és sikeres ügyvéd, akit mindenki ismer.

 

 

Az ügyvéd, aki nem hagyja magát…

 

A második évadban Perry Mason már nem csak egy kezdő ügyvéd, hanem egy elismert és rettegett védő. A város legnagyobb ügyét kapja meg, amikor két fiatal mexikói-amerikai testvért vádolnak meg egy olajmágnás fia meggyilkolásával. Perry nem riad vissza a kihívástól, és beleveti magát a nyomozásba, amely során szembesül a Los Angeles-i társadalom legsötétebb oldalával. Perry nem hagyja magát befolyásolni a politikai és gazdasági érdekektől, és nem fél szembeszállni a korrupt rendőrséggel, az előítéletes bíróval és az ellenséges sajtóval.

Perry Mason a második évadban egy titokzatos gyilkossággal foglalkozik, amelynek köze van egy jótékonysági alapítványhoz. Az ügyvéd nem elégszik meg a felszínnel, hanem mindig mélyebbre ás, hogy megtalálja az igazságot.

 

 

…mindig egy lépéssel előrébb jár…

 

Perry Mason nem csak bátor és elszánt, hanem okos és ravasz is. A második évadban többször is megmutatja, hogy milyen ügyesen tudja manipulálni a tanúkat, a bizonyítékokat és az esküdtszéket. Mindig van egy ásza a tarsolyában, amivel meglepi az ellenfeleit és megfordítja az esélyeket. Emellett nem csak a bíróságon brillírozik, hanem a helyszíneken is – gyakran talál olyan nyomokat vagy összefüggéseket, amiket mások nem vesznek észre vagy elhallgatnak.

Mason nem csak a saját eszére támaszkodik, hanem másokéra is. A második évadban többször is segítséget kér vagy kap másoktól, akik hozzájárulnak az ügy megoldásához. Perry együttműködik egy régi barátjával, Holcomb detektívvel (Eric Lange), aki fontos információkat szolgáltat neki; egy titokzatos nővel, Claire (Lili Simmons), aki beépül az olajmágnás családjába; és egy jótékonysági alapítvány vezetőjével, Sister Alice McKeegan-nel (Tatiana Maslany), aki visszatér a városba.

 

 

…de nem áll egyedül…

 

Perry Mason nem csak egy egyszemélyes hadsereg. A második évadban is számíthat a csapatára, akik mindent megtesznek, hogy segítsék őt. Della Street (Juliet Rylance) a titkárnője és társa, aki sokszor jobban érti a jogot, mint Perry. Paul Drake (Chris Chalk) a fekete magánnyomozó, aki bátran belevág a legveszélyesebb feladatokba is. Pete Strickland (Shea Whigham) az öreg haverja és kollégája, aki mindig kész egy kis balhéra vagy viccelődésre.

Az ügyvéd nem csak a saját csapatára támaszkodik, hanem másokéra is. A második évadban több új szereplő is megjelenik, akik fontos szerepet játszanak az ügyben. Ginny Aimes (Katherine Waterston) egy ambiciózus újságíró, aki Perry régi szerelme és mostani riválisa. Camille Nygaard (Hope Davis) egy sikeres üzletasszony, aki Della barátja és támogatója. Sunny Gryce (Sean Astin) egy szupermarket-tulajdonos, aki Perry és Della új ügyfele.

 

 

Még jobb, mint az előző évad

 

A Perry Mason második évada egy lényeges javulás az elsőhöz képest, amely még túlságosan is elmerült a főhős eredettörténetében és egy bonyolult és érdektelen gyilkossági ügyben. A második évadban Perry Mason (Matthew Rhys) már teljes jogú ügyvéd, aki egy újabb nagy horderejű esettel szembesül, amelyben két mexikói-amerikai testvért vádolnak meg egy olajmágnás fia megölésével. A sorozat jobban kihasználja a bírósági dráma lehetőségeit, és több izgalmat és fordulatot kínál a nézőknek. A rendezés is magabiztosabb és stílusosabb lett, amely jól visszaadja a nagy gazdasági válság idején játszódó Los Angeles hangulatát és társadalmi problémáit.

A színészek is remekelnek a második évadban, különösen Matthew Rhys, aki tökéletesen alakítja a bátor, elszánt, okos és ravasz Perry Masont. Rhys mellett kiemelkedik Juliet Rylance, aki Della Streetet játssza, Perry titkárnőjét és társát, aki sokszor jobban érti a jogot, mint Perry. Rylance hitelesen ábrázolja Della küzdelmeit és vágyait egy olyan korban, amikor a nőknek kevés lehetőségük volt. Chris Chalk is meggyőző Paul Drake szerepében, a fekete magánnyomozóban, aki bátran belevág a legveszélyesebb feladatokba is. Chalk jól mutatja Paul belső konfliktusait és lelkiismereti vívódásait.

A második évadban több új szereplő is megjelenik, akik közül kiemelkedik Katherine Waterston Ginny Aimes szerepében, Perry régi szerelmében és mostani riválisában, valamint Hope Davis Camille Nygaard szerepében, egy sikeres üzletasszonyban, aki Della barátja és támogatója. A Perry Mason második évada egy izgalmas és szellemes noir-történetet kínál nekünk, amelyben Perry Mason nem csak a bűnösöket védi, hanem az igazságot is és közben intelligensen szórakoztat minket.

-BadSector-

 

 

 

Perry Mason S02

Rendezés - 8.2
Színészek - 8.5
Történet - 8.5
Látvány/zene/hangok/akció - 8.2
Hangulat - 9.2

8.5

KIVÁLÓ

A Perry Mason második évada egy izgalmas és szellemes noir-történetet kínál nekünk, amelyben Perry Mason (Matthew Rhys) egy újabb bonyolult gyilkossági ügyet old meg a nagy gazdasági válság idején játszódó Los Angelesben. A sorozat jobban bemutatja Perry karakterét és kapcsolatait, valamint a kor társadalmi és politikai problémáit. A sorozat stílusos, érzelmes és humoros is, a műfaj rajongóinak kihagyhatatlan.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu