Street Fighter 6 – Ez a verekedős játék kiütéssel győzött

TESZT – A Street Fighter 6 nem csak egy újabb folytatás a legendás harci játéksorozatban. Ez egy teljes átalakítása a játékmenetnek, a grafikának, a módoknak és a funkcióknak, amelyekkel ez a legkönnyebben elérhető, legváltozatosabb és legkielégítőbb rész lett. Akár csak szórakozni akarsz, akár komoly kihívást keresel, akár újonc vagy és tanulni szeretnél, a Street Fighter 6 mindenkinek kínál valamit.

 

 

A Street Fighter az egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb franchise a videojátékok történetében. Megjelenése óta 1987-ben számtalan folytatást, mellékágat, crossovert, filmet, képregényt és ajándéktárgyat eredményezett. Emellett alakította a harci játékok műfaját és inspirálta a játékosok és fejlesztők generációit. De a Street Fighter V vegyes fogadtatása után 2016-ban sok rajongó azt kérdezte magától, hogy vajon a Capcom képes-e méltó utódot szállítani, amely megfelel a sorozat örökségének. A válasz egy határozott igen. A Street Fighter 6 nem csak egy hatalmas javulás az elődjéhez képest, hanem egy harci játéktervezés mesterműve, amely új szintet állít fel a műfaj számára.

 

A Street Fighter 6 megerősítette a korábban kiszivárgott, 2023 júniusi megjelenési dátumát és megmutatta Dee Jay-t, Manon-t, Marisa-t, és JP-t a The Game Awards-on.

 

A Drive System: Egy új módja a harcnak

 

Az egyik legnagyobb változás a Street Fighter 6-ban a Drive System bevezetése, egy új mechanika, amely minden karakternek öt erős képességet ad, amelyeket a Drive Mérőjük táplál. Ezek a képességek: Overdrive speciális mozdulatok, Drive Rush, Drive Parry, Drive Reversals és Drive Impact. Az Overdrive-ok fokozott változatai a speciális mozdulatoknak, amelyek két sávot költenek el a Drive Mérőből és több sebzést okoznak vagy további hatásokkal rendelkeznek. A Drive Rush lehetővé teszi, hogy gyorsan közeledj az ellenfeledhez vagy bizonyos normál támadásokat egy rohanásba törölj egy vagy három sávért cserébe. A Drive Parry lehetővé teszi, hogy elhárítsd a beérkező támadásokat és visszavágj két sávért. A Drive Reversals lehetővé teszi, hogy megszabadulj az ellenség nyomásától úgy, hogy egy áthatolhatatlan mozdulatot hajtasz végre blokkolás közben két sávért. És a Drive Impact egy pusztító támadás, amely áttörheti az ellenfeled védelmét és elkábíthatja őt három sávért.

A Drive System sok mélységet és változatosságot ad a harcnak, mivel sok lehetőséget ad a választásra a helyzetedtől és a játékstílusodtól függően. Használhatod a Drive Mérődet agresszíven, hogy nyomást gyakorolj az ellenfeledre vagy több sebzést okozz, vagy védekezően, hogy elkerüld a veszélyt vagy megfordítsd az esélyeket. De használhatod stratégiailag is, hogy csalj vagy meglepj az ellenfeledet váratlan mozdulatokkal. A legjobb rész az, hogy minden kör elején tele van a Drive Mérőd, így nem kell aggódnod, hogy megspórolod későbbre vagy elveszíted a körök között. Csak kiadhatod magadból és tombolhatsz vele.

 

Takayuki Nakayama játékigazgató előzetesen elárult néhány részletet a leghíresebb harcos dizájnjáról a Street Fighter 6-ban.

 

World Tour Mode: Egy egyjátékos kaland

 

Egy másik nagy újdonság a Street Fighter 6-ban a World Tour Mode, egy egyjátékos mód, amely lehetővé teszi, hogy létrehozz egy saját egyedi karaktert és felfedezz egy térképet, amely a Final Fight legendás Metro City-jén alapul. Ebben a módban interakcióba léphetsz különböző karakterekkel a Street Fighter univerzumból, küldetéseket teljesíthetsz, fejlesztheted a statisztikáidat és képességeidet, testre szabhatod a kinézetedet és harci stílusodat, és haladhatsz át egy történeten, amely egy titokzatos torna körül forog, amelyet Mike Haggar szervezett.

A World Tour Mode olyasmi, amit még soha nem láttunk egy harci játékban, mivel ötvözi az RPG-k, a beat ’em up-ok és az nyitott világú játékok elemeit. Szabadon barangolhatsz Metro City-ben és felfedezhetsz titkokat, tárgyakat és eseményeket. De harcolhatsz is véletlenszerű ellenségekkel vagy kihívhatod más harcosokat különböző helyszíneken és arénákban. A harcok sem mindig egy az egyben zajlanak; néha több ellenféllel kell szembenézned egyszerre vagy csapatba kell állnod egy szövetségessel. A mód ágazó utakat és több befejezést is tartalmaz attól függően, hogy milyen választásokat és cselekedeteket teszel.

A World Tour Mode egy nagyszerű módja annak, hogy élvezd a Street Fighter 6-ot egyedül vagy egy baráttal kooperatív módban. Több órányi tartalmat és újrajátszási lehetőséget kínál, valamint sok szabadságot és kreativitást abban, hogyan építed fel a karakteredet és játszod a játékot. Ez is egy szép tisztelgés egyaránt a Final Fight sorozat előtt és a Street Fighter gazdag története és hagyománya előtt is.

 

 

Battle Hub és Fighting Ground: Online és offline módok

 

A Street Fighter 6 kiemelkedik az online és offline módjaival is, amelyek kielégítik a különböző típusú játékosok és preferenciák igényeit. Az online mód a Battle Hub nevet viseli, és ez egy innovatív és ambiciózus rendszer, amely szégyenbe taszítja a többi harci játék várótermét. A Battle Hubban létrehozhatsz vagy csatlakozhatsz egy virtuális szobához akár 100 játékossal, ahol cseveghetsz, nézelődhetsz, kihívhatod vagy csapatba állhatsz másokkal. Emellett testre szabhatod az avatarodat, díszítheted a személyes teredet, játszhatsz mini-játékokat, nézhetsz visszajátszásokat és hozzáférhetsz különböző beállításokhoz és funkciókhoz. Az online meccsek simák és stabilak a javított netkód és a párosításnak köszönhetően.

Az offline mód a Fighting Ground nevet kapta, és ez egy hagyományos mód, amelyben játszhatsz a CPU vagy egy helyi ellenfél ellen. Kiválaszthatsz különböző beállításokat és opciókat, mint például a nehézség, az időkorlát, a körök, a színpad, a zene és még sok más. Emellett hozzáférhetsz az Edző Módhoz is, ahol gyakorolhatod a mozdulataidat, kombóidat és stratégiáidat különböző eszközökkel és opciókkal. És játszhatsz az Arcafe Mode-dal is, ahol egy sor ellenféllel kell harcolnod különböző témákban és befejezésekkel.

A Battle Hub és a Fighting Ground mindkettő kiváló módok, amelyek sok szórakozást és változatosságot kínálnak az online és offline játékosoknak. Akár versenyezni akarsz másokkal, javítani a képességeiden vagy csak lazán szórakozni, a Street Fighter 6 mindent megad neked.

 

 

Street Fighter 6: A harci játékdesign remekműve

 

A Street Fighter 6 egy harci játéktervezés remekműve, amely új szintet állít fel a műfaj számára. A legflexibilisebb, legváltozatosabb és legkifejezőbb harcrendszert kínálja a sorozat történetében, a Drive System sok mélységet és változatosságot ad a játékmenethez. Emellett a leggazdagabb és legváltozatosabb játékmódok csomagját kínálja valaha egy harci játékban, a World Tour Mode kiemelkedő újítás, amely ötvözi az RPG-ket, a beat ’em up-okat és az nyitott világú játékokat. És emellett nagyszerű online és offline élményt nyújt különböző típusú játékosoknak, a Battle Hub ambiciózus és lenyűgöző rendszer, amely szégyenbe taszítja a többi harci játék várótermét.

A Street Fighter 6 nem csak egy újabb folytatás a legendás harci játéksorozatban. Ez egy teljes átalakítása a játékmenetnek, a grafikának, a módoknak és a funkcióknak, amelyekkel ez a legkönnyebben átlátható, legváltozatosabb és legkielégítőbb rész lett. Akár csak szórakozni akarsz, akár komoly kihívást keresel, akár újonc vagy és tanulni szeretnél, a Street Fighter 6 mindenkinek kínál valamit. A Street Fighter 6 vitathatatlanul a legjobb átfogó harci játék csomag, amely valaha készült.

-BadSector-

A teljes játékot megjelenés után a KonzolKirály.hu webáruház bocsátja majd rendelkezésünkre!

konzolk2

Pro:

+ A Drive System sok mélységet és változatosságot ad a harcnak
+ A World Tour Mode egy innovatív és szórakoztató egyjátékos mód
+ A Battle Hub egy lenyűgöző és ambiciózus online mód

Kontra:

– A grafika nem túl valósághű vagy részletes
– A történet nem túl magával ragadó vagy eredeti
– Néhány karakter kiegyensúlyozatlan vagy túl erős


Kiadó: Capcom

Fejlesztő: Capcom

Stílus: Beat-em-up, fighting game

Megjelenés: 2023. június 2.

Street Fighter 6

Játékmenet - 9.5
Grafika - 9.2
Történet - 7.4
Zene/hangok - 8.5
Hangulat - 8.6

8.6

KIVÁLÓ

A Street Fighter 6 egy harci játékdesign remekműve, amely sok szórakozást és változatosságot kínál különböző típusú játékosoknak. Egy innovatív Drive Systemt tartalmaz, amely minden karakternek öt erős képességet ad; egy World Tour Modeot, amely lehetővé teszi, hogy létrehozz egy saját egyedi karaktert és felfedezd Metro City-t; és egy Battle Hub Modeot, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozz vagy hozz létre virtuális szobákat akár 100 játékossal online. A Street Fighter 6 vitathatatlanul a legjobb átfogó harci játék csomag, amely valaha készült.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu