The Witcher Netflix 3. évad – A tíz legfontosabb változás a játékhoz képest

TOP 10 – A Netflix sorozatának legújabb évada, a The Witcher 3., ahol Henry Cavill alakítja Geralt of Rivia karakterét, számos ponton eltér a The Witcher 3: Wild Hunt játéktól. (Figyelem: Cikkünkben SPOILEREK találhatóak a The Witcher 3. évadával kapcsolatban.)

 

 

Az új évad számos fontos változást hozott a sorozat korábbi koncepciójához képest. Az első öt epizód nagymértékben eltér a játéktól, amely sok szempontból szolgált alapul a széria számára. A sorozat eredetileg Andrzej Sapkowski lengyel író regényei és novellagyűjteményei inspirálták, és kevésbé a videojáték-sorozat, amiből azt adaptálták. A játékok a karakterek irodalmi kalandjainak folytatásaként szolgáltak, és ahogy a Netflix sorozat fejlődött, az úgy távolodott el mindkét forrásanyagtól.

A 2015-ben megjelent The Witcher 3: Wild Hunt, ami a sorozat harmadik játéka, és talán a legnépszerűbb, részben a The Witcher alapján készült, Cavill utolsó évada pedig Sapkowski A megvetés ideje című regényéből vett több elemet. A 3. évad megváltoztatja a Witcher történetét, de mivel a játékok eseményei nem számítanak kánonnak, és azok története a CD Projekt Red tulajdonában van, Sapkowski karakterei nagyobb szabadságot kapnak. Mindezek ellenére a harmadik évad még mindig olyan változásokat hoz, amelyeket a júliusban debütáló második részig érvényesíthetnek, de az is lehet, hogy nem.

 

The Witcher 3: Wild Hunt az elmúlt évtized egyik legfontosabb videojátéka, és egy olyan javaslat, amely közvetlenül befolyásolta az iparágat és a nyílt világok megközelítését és szemléletét. Most a CD Projekt RED címe az új generációra készül, a megjelenési dátum pedig közelebb lehet, mint gondolnánk.

 

  1. A The Witcher 3 játékban Geralt először találkozik Cirivel

 

Ahogy a The Witcher 3: Wild Hunt kezdődik, Yennefer Geralt rég elveszett szerelme, aki Vizimába hívja őt, amelyet Emhyr császár ural, aki megparancsolja Geraltnak, hogy keresse meg a lányát, Cirit. A rajongók csak nemrég tudták meg, hogy Emhyr császár valójában Ciri biológiai apja volt a The Witcher 2. évadában, és a 3. évadban ő csak egy lesz a sok ember közül, akik Ciri után vadásznak. A játékban Geralt Cirit keresi, és a szokásos szörnyvadászatban vesz részt érméért az út során, miközben Yenneferrel és Triss-szel is kapcsolatba kerül.

 

 

  1. A The Witcher 3. évadában Geralt nem kerül szerelmi háromszögbe Yenneferrel és Trissszel

 

Amellett, hogy Ciri után vadászik és olyan megrendelőknek, mint a Véres Báró, szörnyek leölésével foglalkozik, a The Witcher 3: Wild Hunt Geraltot egy szerelmi háromszög közepébe helyezi Yenneferrel és Triss-szel. Yennefer már a kezdetektől fogva régi szerelemként van jelen, míg Geralt újra összejön Triss-szel Novigradban, ahol a lány az Örök Tűz Egyháza üldözése elől menekül. Mindkét nővel lehet romantikázni, míg a The Witcher 3. évadában egyértelmű, hogy Geralt megpróbálja jóvátenni Yenneferrel (bár ügyetlenül), Triss-szel pedig ugyanolyan plátói a kapcsolata, mint amikor a sorozat korábbi részében találkoztak.

 

 

  1. Yennefernek sosem kellett visszanyernie Geralt bizalmát a Witcher 3 játékban

 

A The Witcher 2. évadában Yennefer elárulta Geralt bizalmát azzal, hogy megpróbálta feláldozni Cirit, hogy visszanyerje teljes erejét, és a 3. évadban drágán megfizet ezért. Geralt és Yennefer kapcsolata sokkal egészségesebb és tiszteletteljesebb a The Witcher 3: Wild Huntban, és nincs benne az a fajta feszültség, amivel a Netflix-sorozat átitatta, ahol Yennefernek hónapokon át kell vezekelnie korábbi vétkéért, miközben a trió együtt utazik. Ez teljesen más dinamikát teremt a trió számára, főleg, hogy Cirinek nem okoz gondot, hogy újra bízzon Yenneferben, miután kihasználták, míg Geraltnak ez lényegesen nehezebb.

 

A megvetés ideje című könyvének, a Witcher-saga második könyvének adaptációjaként a The Witcher 3. évada kétségkívül hűséges.

 

  1. A The Witcher 3. évadának idővonala eltér a játékétól

 

A The Witcher első évadában zavaros volt az idővonal, hiszen Geralt, Yennefer és Ciri eredetét hozta létre, sietve próbált eljutni addig a pontig, ahol az útjaik összefutnak, és az idővonal újra lineáris lehet. Az idővonal a második évadban válik lineárissá, de ekkor több olyan esemény is másképp történik, mint a játéksorozatban, amelyek megzavarják Geralt, Yennefer és Ciri kapcsolatát, ami miatt végül a bajtársiasság a The Witcher harmadik évadában feszültebbnek tűnik, mint kellene. Emellett Geralt a The Witcher 3: Wild Hunt eseményeire már sokkal idősebbnek tűnő witcher.

 

MOZI HÍREK - A közkedvelt The Witcher-univerzum Netflix-adaptációja két részre bontva térhet vissza a közelgő 3. évadban.

 

  1. Geralt Of Rivia a The Witcher Season 3-ban nem úgy néz ki, mint a játékbeli Geralt

 

Bár Cavill mindig is megtestesítette Geralt of Rivia arcát és testalkatát, vannak különbségek a megjelenésében, ami azt illeti, hogy a The Witcher 3: The Wild Hunt eseményei alapján hogyan kellene kinéznie. Bár még mindig megvan a hosszú ezüst haja, a sápadt bőre és a farkas medálja, nincs olyan szakálla (és sebhelyei), mint a játékban. Ennek van értelme, hiszen a harmadik játékban Geralt már a pályafutása végén járó boszorkány, nem úgy, mint a The Witcher 3. évadában, amikor még mindig a pályája végén jár, bár a második rész ezt úgy változtathatná meg, hogy jobban illeszkedjen Liam Hemsworth karakterként eltöltött idejéhez.

 

 

  1. A játékbeli Radovid sokkal ijesztőbb és őrültebb, mint Radovid herceg a The Witcher 3. évadában

 

Radovid karaktere mind a The Witcher 2: Assassins of Kings, mind a The Witcher 3: Wild Hunt játékokban feltűnik, és végül a The Witcher Netflix 3. évadjában egy elég laza és gondtalan hercegként tűnt fel. A játékokban Radovid Vizimir fia, és saját jogán válik királlyá, míg a Netflix-sorozat úgy döntött, hogy helyette Redania királyának testvére és a redaniai hírszerzés vezetője lesz. Ennek eredményeképpen hosszú út áll előtte, mire ő lesz az a fondorlatos, ravasz és paranoid Radovid V the Stern a játékokban, amelyek sokkal később játszódnak, mint a sorozat eseményei.

 

 

  1. Kevesebb szörny van a The Witcher 3. évadban a játékhoz képest

 

A The Witcher 3: Wild Hunt tele van szörnyekkel, és Geralttal egyfolytában mészárolhatjuk őket, talán amiatt is, mert a karrierje az alkonyatához közeledik. A The Witcher harmadik évadjában eddig öt szörnyet láttunk – beleértve A dolog című horrorfilmet idéző, női holttestek darabjaiból összerakott szörnyet – közel sincs annyi, mint a játékban. Ez annak is betudható, hogy Geralt sem szerepel olyan hangsúlyosan a sorozatban, mint Yennefer és Ciri, akik Cavill távozásával főszereplőnek ígérkeznek.

 

 

  1. Eskelnek még élnie kellene lennie a The Witcher 3. évadában

 

Geralt régi barátja, Eskel a The Witcher 2. évadában mutatkozott be, és egészen más karakter volt, mint a játékokban. Egyrészt leshy lett belőle, másrészt pedig még a The Witcher Season 3 kezdete előtt megölték, annak ellenére, hogy a The Witcher 3: Wild Huntban még mindig életben van. Amikor megjelent a 2. évadban, más személyiség volt, míg a játékban: nyugodt, összeszedett és nagyon hasonlított Vesemirre, és a rajongók így sohasem láthatták azt a karaktert, akivé válnia kellett volna.

 

 

  1. A Wild Hunt könnyen legyőzhető a The Witcher 3. évadában

 

A Wild Huntra a The Witcher 2. évadának izgalmas fináléjában utaltak, és bár a regények csak röviden említik, a The Witcher 3: Wild Hunt teljes egészében az interdimenzionális elfekre koncentrál, akik, mivel az emberek sosem hódoltak be nekik, Ciri „Elder Bloodjáért” vadásznak rá, lévén ez az egyetlen dologért, ami megmentheti haldokló világukat. Tekintve, hogy Geralt milyen könnyen legyőzi a Wild Huntot a 3. évadban, nem tűnik olyan hatalmas fenyegetésnek, mint amilyen a játékban, és a rajongóknak júliusig kell várniuk, amikor megjelenik a második rész, hogy kiderüljön, változik-e ez, vagy ugyanígy marad.

 

 

  1. Vilgefortz és Rience nem gonosztevők a The Witcher 3 játékban

 

Míg a Book of Elves és a Time of Contempt című játékban fontos szereplő volt, a The Witcher 3: Wild Huntban Rience (Chris Fulton) csak említésre kerül, és közel sem olyan fenyegető, mint a Netflix-sorozatban. Ez igaz Vilgefortzra (Mahesh Jadu) is, akit a játékban Geralt és Philippa beszélgetésében említenek, de soha nem szerepel, mint a Rience szálait mozgató gonosz lángelme. Az, hogy Vilgefortz az első rész végén a Vadászat Eredin királya helyett a nagy gonoszként mutatkozik be, átformálja a sorozat eseményeinek menetét, és jelzi, hogy milyen irányt vesz majd a második rész, amikor júliusban visszatér a The Witcher harmadik évada.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu