BREAKING: a Microsoft megállapodást írt alá a Sonyval Call of Duty-ügyben – íme amit eddig tudunk!

A Microsoft és a Sony között az Activision Blizzard-üzlet miatt kialakult heves csatát követően úgy tűnik, a két vállalat végül megegyezett.

 

 

A Microsoft bejelentette, hogy a Sony végre kötelező érvényű megállapodást írt alá arról, hogy a Call of Duty továbbra is a PlayStation-on marad. A meglepő bejelentésre az FTC-vel folytatott küzdelmek közepette került sor. A Microsoft agresszívan nyomul a felvásárlás véglegesítése érdekében. Bár a megállapodás nem minden konkrétuma ismert, valószínűleg ezzel elhárult a legnagyobb akadály az Activision-felvásárlás elől.

Az elmúlt hónapokban a Microsoft a szabályozási kegyek elnyerésének eszközeként hosszú távú megállapodásokat akart kötni a játékipar számos szereplőjével.

Tíz éves szerződéseket kötött olyan cégekkel, mint az Nvidia, a Boosteroid, a Nintendo és az Ubitus. Közben a szabályozó hatóságok és a rivális vállalatok, például a Sony felemelték a hangjukat az Activision Blizzard-üzlettel kapcsolatban. A Microsoft nyilvánosan felajánlott egy hasonló tíz éves megállapodást a Sony-nak. Azt ígérték, hogy az olyan franchise-okat, mint a Call of Duty, a PlayStationön tartják. Ám a japán vállalat nem volt hajlandó aláírni az üzletet, és továbbra is hangosan ellenezte a küszöbön álló felvásárlást.

Most Phil Spencer, az Xbox vezetője egy meglepő bejelentés keretében kijelentette, hogy a Microsoft kötelező érvényű megállapodást kötött a PlayStationnel, hogy az Activision Blizzard felvásárlását követően a Call of Duty továbbra is a platformon maradjon. A megállapodás hasonló lehet a korábbi tíz éves megállapodásokhoz, amelyeket a Microsoft kötött, bár a részletek egyelőre nem ismertek. Valószínű azonban, hogy az Xbox-gyártó néhány exkluzív kötelezettségvállalást is tartalmazhatott a Sony felé. Különösen azok után, hogy az elmúlt hónapokban a két vállalat között heves vita alakult ki a felvásárlás miatt.

A Sony korábban arra panaszkodott, hogy a Microsoft Call of Duty ajánlata „helyrehozhatatlanul károsíthatja a versenyt”, és hogy a vállalat akár szabotálhatja is a PlayStation verziókat.

A megállapodás érdekes időpontban született. A bíróság lutasította az FTC-nek az Activision Blizzard-üzlet blokkolására irányuló kérelmét. Majd ezt követte egy újabb elutasítás a Fellebbviteli Bíróságon. A szabályozó hatóság fellebbezett a döntés ellen, és sürgősségi intézkedést kért a felvásárlás blokkolására. Ez azt jelentette, hogy a Microsoft szabadon lezárhatta az Activision Blizzard-üzletet időben, a július 18-i határidő lejárta előtt, anélkül, hogy a 3 milliárd dolláros díjat ki kellett volna fizetnie.

Bár a két vállalat újratárgyalhatja a feltételeket, a Sony és a Microsoft közötti megállapodás aláírása azt jelzi, hogy a felvásárlás valószínűleg hamarosan lezárul.

Meg kell azonban jegyezni, hogy egy szabályozó még mindig kihívást jelent a Microsoft számára. Miután a függőben lévő felvásárlást eredetileg megakadályozta a brit CMA, a Microsoft és az Activision Blizzard a döntés megfordításának reményében fellebbezett a döntés ellen. Az FTC döntését követően azonban a CMA és a Microsoft megállapodott abban, hogy szüneteltetik a jogi eljárást, hogy megállapodásra jussanak.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu