Nem találjátok ki, melyik Call of Duty játékok uralják az Xbox eladási listákat!

Mivel a szervereik a jelek szerint javultak az évek óta tartó stagnálás után, több régebbi Call of Duty-játék ismét az Xbox áruház oldalának csúcsán van.

 

 

Néhány ikonikus Xbox 360 korabeli Call of Duty cím jelenleg az Xbox Top Paid Games listájának élén áll. Ugyanis a játékok matchmaking szerverei véletlenszerűen javultak. A CoD-játékok évenkénti megjelenése az elmúlt több mint egy évtizedben azt jelentette, hogy minden egyes új játék lassan elavult, ahogy a gépezet évről évre ontotta magából a következő címet.

A 2023-as, erősen pletykált Modern Warfare 3 küszöbön álló bejelentése miatt a Call of Duty gyártója valahogy talált időt arra, hogy visszamenjen és kijavítsa számos legnépszerűbb Xbox 360 korabeli címének online meccskeresését.

A komoly kedvezmények segítségével ezek a CoD-játékok játékosszám-emelkedéseknek örvendtek, miközben ismét uralják az Xbox eladási listáit.

Az Xbox áruház Top Paid Games szekciójában négy klasszikus Call of Duty játék a 2000-es évek végéről és a 2010-es évek elejéről visszavette a lista első négy helyét. A CoD: Black Ops, a Black Ops 2, a Modern Warfare 2 (2009) és a Modern Warfare 3 ugyanúgy a csúcson vannak, mint dicsőséges korszakukban. A 2012-es Black Ops 2 pedig az első helyen áll. Ez a négy játék jelenleg olyan eladási behemótokat szorít háttérbe, mint a tavalyi Modern Warfare 2. Vagy éppen az NBA 2K23 és a nemrég megjelent Diablo IV. Emellett a CoD: Black Ops 3 és a World at War a 8., illetve a 9. helyen áll. Olyan játékokat megelőzve, mint a Red Dead Redemption 2, a Hogwarts Legacy és a 2022-es év játéka, az Elden Ring.

A legtöbb Call of Duty-játék több mint egy évtizedes. Mindegyikük komoly kedvezményekkel van megjelölve. Az a tény, hogy ezeknek a játékoknak a többjátékos meccskeresését csak napokkal azután javították, hogy az Xbox győzött az FTC-n az Activision Blizzard felvásárlásáért, sokan azt hiszik, hogy az Xbox állt a háttérben. Ám ezt egyelőre nem sikerült megerősíteni. Sok fiatalabb játékosnak soha nem volt lehetősége játszani ezekkel a régi címekkel. Nem csoda, hogy ezek a játékok most, hogy végre lehetőségük van rá, hatalmas játékos-kiugrásokat tapasztalnak.

Forrás: Xbox Store

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu