Szomorú dolog történt a Switch-játékkal, amit még véletlenül sem a The Last of Us ihletett… [VIDEO]

Eltűnik a Nintendo Switch eShopjából egy játék, amely láthatóan a Naughty Dog The Last of Us című játékát nyúlta le, miután a Sony szerzői jogi igényt nyújtott be.

 

 

Egy igencsak megkérdőjelezhető szoftver, amely látszólag a The Last of Us-t próbálta utánozni, mostanra eltűnt a Nintendo Switch eShopból. A kérdéses játék, a The Last Hope: Dead Zone Survival némi feltűnést keltett, amikor megérkezett az eShopba. Mivel úgy tűnt, hogy a Naughty Dog játékának olcsó másolata.

A The Last Hope július elején vált elérhetővé a Switch online áruházában, ami gúnyos reakciókat váltott ki a rajongók és a kritikusok részéről.

Sok kommentelő rámutatott, hogy a játék címe, előzményei, a főszereplő dizájnja és még sok minden más is a széles körben kedvelt 2013-as The Last of Us klasszikus nem túl finom utánzatának tűnt. A The Last Hope áruházi oldalát még csak nem is helyesen jelölték meg. Első személyű lövöldözős játékként volt megjelölve, annak ellenére, hogy nagyon is egyértelműen harmadik személyű perspektívát tartalmazott. Ebből sokan arra következtettek, hogy a játék csak egy újabb példája a videojáték-ipart sújtó átveréseknek.

A széles körű visszhangot követően a The Last Hope-ot mostanra levették. A Nintendo Life vizsgálata megerősítette, hogy a játék már nem található meg a Nintendo Switch eShop amerikai vagy brit verziójában. Bár hivatalos közleményt nem adtak ki a törlésről, szinte biztos, hogy a Sony Interactive szerzői jogi igénye miatt történt. Erre utal erősen az a tény, hogy a The Last Hope YouTube-on található trailerét is törölték. A most eltávolított videóhoz csatolt üzenet is megerősíti, hogy annak megszűnése a Sony szerzői jogi igénye nyomán következett be. Ez az eredmény talán nem meglepő, mivel a nagy játékgyártó cégek szerzői jogi követeléseit gyakran sokkal kevesebbért ítélik el, mint amennyit a The Last Hope esetében megkíséreltek.

Mielőtt eltávolították volna az eShopból, a The Last Hope-ot a kritikusok kíméletlenül lehúzták, és az olyan videók, mint a lentebb linkelt, megmutatták, mennyire hanyag, lusta és gyakorlatilag működésképtelen volt a játék.

Ha jól csinálják, az olyan klasszikus franchise-ok klónjai, mint a Grand Theft Auto és mások, saját jogon is kiváló minőségű, szeretett játékokká válhatnak. A The Last Hope elsöprően negatív visszhangja azonban azt jelzi, hogy a projekt meg sem közelítette ezeket a minőségi elvárásokat.

Kissé furcsa, hogy a Nintendo egyáltalán megengedte, hogy egy ilyen kétes termék felkerüljön az eShop platformjára. Nem meglepő, hogy a játékot mostanra levették. A rajongók egy évtizeddel később is találnak még szerethető dolgokat a The Last of Usban. Az biztos, hogy senki sem fogja hiányolni a The Last Hope-ot, most, hogy eltűnt.

Forrás: Nintendo Life

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu