Íme a Valve felújított Steam Deck-akciója – de vajon megéri ilyet venni?

TECH HÍREK – Végre egy vállalat, amely kiáll a felújított termékei mellett, a Steam Deck pedig meg is érdemli. Hajrá Valve!

 

 

A Valve elkezdte árulni a felújított Steam Decket, természetesen jóval alacsonyabb áron, mint a vadonatúj modelleket. Amire nem számít az ember a „felújított” szó láttán, az az, hogy a „garancia” és a „támogatás” szavakat egy mondatban látja. Nos a cég ugyanolyan garanciával és támogatással kínálja felújított Steam Deckjeit, mint az új darabokat.

A használt Steam Deckeket az új egységek RRP-jénél jóval alacsonyabb áron árulja, érthető okokból kifolyólag.

Még akkor is használtnak minősül, ha egy egységet csak kinyitottak, és soha nem nyúltak hozzá. Már ezt sem lehet újként eladni.

 

Jelenleg a felújított Steam Deck listaárai a következők:

  • 64 GB-os modell – $319 / £279 (volt $399 / £349)
  • 256 GB-os modell – $419 / £369 (korábban $529 / £459)
  • 512 GB-os modell – $519 / £459 (volt $649 / £569)

 

A Valve a felújított Steam Deckeket ugyanolyan garanciával és támogatással kínálja, mint az új készülékeket. Ez hihetetlen megtakarítás, de ha engem kérdezel, az igazi értéket a felújított eszközökhöz nyújtott támogatás szintje adja. Mondjuk a cég híre amúgy is jó, ha ügyféltámogatásról és megtakarításról van szó, legyünk őszinték. Így nem meglepő, hogy ismét magasra teszi a lécet a felújított termékeket értékesítő cégek számára mindenhol.

„Minden felújított egység megfelel az új kiskereskedelmi egységek teljesítménynormáinak, sőt, meg is haladja azokat. Bár lehetnek kisebb kozmetikai hibáik, megbízható, kiváló minőségű játékélményt nyújtanak alacsonyabb áron”.

Ezen kívül a GYIK részben azt állítják, hogy minden felújított egység ugyanazt a támogatást kapja, mint egy új egység.

Minden Steam Deck szigorú tesztelési módszertanon megy keresztül, amely magában foglal egy alapos tisztítást, egy gyári visszaállítást. Továbbá egy szoftverfrissítést és egy több mint 100 tesztet magában foglaló átfogó vizsgálatot. Felújított Steam Deckednek lehet egy-két kisebb kozmetikai hibája, de úgy fog futni és játszani, mint egy álom.

 

Mit kínál a Valve egy felújított Steam Deck mellé?

 

Magán a felújított Decken kívül a következőket kapod:

 

  • Teljes 1 év garanciát (kivéve, ha a lakóhelyed szerinti ország szerint hosszabb).
  • Felújított tápegységet is kapsz (amelyen kisebb kozmetikai foltok lehetnek),
  • Hordtáska és Gyorsindítási útmutató

 

Tehát nagyjából mindent, amit egy vadonatúj Steam Deckkel is kapnál. Míg a felújított oldal nem mond semmit kifejezetten a Steam Deck visszaszolgáltatásáról, számos helyen van az oldalon, amely szerint a felújított egységek ugyanazt a támogatást kapják, mint a vadonatúj egységek. Ez nem jelenti azt, hogy biztos, hogy joga van visszaküldeni a felújított Steam Decket, de feltételezem, hogy képes lesz rá.

Ha bármi probléma van a felújított Steam Deckeddel, a Valve szívesen visszaveszi és kicseréli egy másik felújított egységre – ahogy a főoldalon is szerepel.

A Valve teszteli ezeket az egységeket, hogy biztosítsa, hogy ugyanolyan jók, mint a vadonatúj egységek, amelyeket szállítanak. Ez a cég által támogatott minőség és ügyfélszolgálat szintjének bizonyítéka, és reméljük, hogy sokan tanulnak belőle.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu