Baldur’s Gate 3: megérkezett az óriási Patch 2 – vajon mennyit javít a játékon?

A Baldur’s Gate 3 megkapta a Patch 2 frissítést, amely teljesítményjavításokat, többjátékos funkciókat és az első karakter epilógus-bővítést kínálja.

 

 

A Baldur’s Gate 3 most kaptam meg a Patch 2-t, egy masszív frissítést, amely jobb optimalizálást, hibajavításokat és a többjátékos karakterek elbocsátásának módját hozza. Ez a javítás egyben a BG3 útjának kezdetét is jelzi, amely a társas párbeszédek és epilógusok aspektusainak bővítését jelenti, hogy javítsa a játék befejezését.

Néhány nappal korábban a BG3 kiadott egy közösségi frissítést. Ez utalt rá, hogy a második nagy javítás már a sarkon van.

A Larian Studios szerint ennek a frissítésnek a középpontjában nagyrészt a 3. felvonás teljesítményének és kivitelezésének javítása állt.

Most pedig a Baldur’s Gate 3 már ki is gurította ezt az impozáns frissítést. Bár nem olyan abszurdan nagy, mint az első BG3 patch, a 2. patch még mindig hatalmas. Rengeteg változtatást eszközöl az összeomlások csökkentése és a teljesítmény optimalizálása érdekében. A 2. javítás emellett javítja a felhasználói felületet és a kontroller elérhetőségét. Továbbá új életminőségi funkciókat ad hozzá mind a szóló, mind a többjátékos játékhoz.

A Baldur’s Gate 3 Patch 2 bevezeti a Withers’ Wardrobe of Wayward Friends-t. Ez egy új funkció, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ideiglenesen elbocsássák a többjátékos karaktereket, ha úgy akarnak játszani az adott mentéssel, hogy a barátaik Tav a partiban vannak. Ezen kívül új epilógusjelenetek kerültek Karlachhoz. Továbbá néhány sor az 1. és 2. Act-ban, mind társként, mind Origin avatárként. A mentési fájlok mérete csökkent. A régi mentések kezelése egyszerűbbé vált. Új szűrő- és felhasználói felület opciók teszik egyszerűbbé a leltár- és karakterkezelést. Az optimalizációs fejlesztések pedig javítják a teljesítményt a játék egészén, különösen a 3. felvonásban, amely sok PC-s BG3 játékos számára rosszul futott.

A Karlach az első a sok epilógus közül, amelyet a BG3 tervez kibővíteni. Az egyes karakteres történetek befejezései voltak az egyik legfőbb kritika, amit a játék kapott. Ezért tervezik ezek javítását, hogy erősítsék a játék utolsó felvonását.

A Larian fejlesztői máris azzal kecsegtettek, hogy néhány színészt visszahívnak a stúdióba, hogy további sorokat vegyenek fel, így a játékosok a következő hónapokban még kielégítőbb epilógusokat várhatnak más Baldur’s Gate 3 Origin karakterek számára.

Az egyik leglenyűgözőbb dolog a Patch 2-vel kapcsolatban, hogy egy héttel az 1. Patch után érkezett. Utóbbi maga is csak néhány héttel a játék megjelenése után jött. Tekintve, hogy a BG3 ez idő alatt több hotfixet is kapott, egyértelmű, hogy a Larian Studios elkötelezett abban, hogy új CRPG-je a lehető legjobb élményt nyújtsa minden játékosnak.

A Baldur’s Gate 3 teljes javítási jegyzetét az alábbi linken olvashatjátok. FIGYELEM! A jegyzetek SPOILEREKET tartalmaznak!

Forrás: Larian Studios/Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu