Mi lesz veled, Borderlands? Megdöbbentő hír a Gearbox háza tájáról! [VIDEO]

A Gearboxot övező legújabb pletykák a Borderlands jövőjét teszik kockára. Az események alakulása alapján a sorozat különböző utakat járhat be.

 

 

A Borderlands-játékok hosszú idő óta a játékipar egyik alapkövének számítanak. A fő sorozat nem csak az eladások tekintetében volt elsöprő siker. A Tales spin-offokkal vagy a Tiny Tina’s Wonderlands-szel különböző irányokba is elágazott. Annak ellenére, hogy a Gearbox nem minden franchise-ba való belépése volt jelentős siker, sem a bevételek, sem a rajongók fogadtatása szempontjából, a Borderlands 3 története és játékmenete nagy lépést jelentett előre. Ezért meglepő, hogy az Embracer Group AB, amely alig több mint két évvel ezelőtt vásárolta meg a Gearboxot, most hajlandó eladni a vállalatot. Ez felveti a kérdést, hogy mi lesz most a franchise-zal.

Bár úgy tűnik, hogy a cég egyelőre még vizsgálja a lehetőségeit, az egyik legközvetlenebb kérdés, hogy mi lesz a Borderlands játékokkal a jövőben, különösen annak fényében, hogy Randy Pitchford az elmúlt hónapokban utalt a sorozat új részének megjelenésére.

A Gearbox számára jelenleg több lehetséges útvonal is van. Ám ha a stúdiót végül mégis felvásárolják más cégek, akkor a legkézenfekvőbb nevek közül kettő jut eszünkbe: A Microsoft és a Sony.

 

Mi történhet a Borderlands-szel, ha a Microsoft vagy a Sony felvásárolja a Gearboxot?

 

Miután a Microsoft és a Sony jogi csatát vívott az Activision-Blizzard felvásárlásáról az előbbi részéről, a játékipari óriások megegyeztek, hogy a Call of Duty még sokáig a PlayStationön marad. A jelek szerint mindkét fél elégedett volt a végeredménnyel. Az Embracer és a Gearbox pletykái frissek. Így más cégek részéről egyelőre nem érkezett újabb kommentár az esetleges érdeklődésükről. De könnyen lehet, hogy akár a Microsoft, akár a Sony ajánlatot tesz a Gearboxért. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy előbbi milyen pénzeket hajlandó költeni a felvásárlásra. Utóbbi pedig egyre nagyobb terjeszkedési törekvéseket folytat.

Mivel a Sony és a PlayStation több élőszereplős játékkal rendelkezik, az Xbox pedig igyekszik növelni first-party kínálatát, mindkét cég hatalmas nyereséggel távozhatna a Gearbox megvásárlásából.

Ha azonban bármelyikük megteszi, a Borderlands jövője drámaian megváltozhat. Méghozzá attól függően, hogy ki lesz a vevő. A Sony Bungie felvásárlása például a jelek szerint már most is kifizetődőnek bizonyult bizonyos mértékig. Hiszen a stúdió célzott visszajelzéseket adott a többi PlayStation-cégnek az élőszereplős címekkel kapcsolatban. Ez állítólag a Naughty Dog többjátékos játékát is visszavetette egy kicsit.

Mivel a Gearbox a zászlóshajó sorozatának játékbeli univerzumát igyekezett nagyobbá tenni, a Borderlands 4 könnyen lehet, hogy egy MMO vagy valamilyen más élőszereplős cím lesz a Sony égisze alatt. Esetleg a Bungie Destiny 2-ből merítve inspirációt. Másrészt, ha a Microsoft megvenné a Gearboxot, akkor a Borderlands valószínűleg PC- és Xbox-exkluzívvá válhatna, hogy az első naptól kezdve növelje az Xbox Game Passon elérhető first-party címek számát.

Tekintettel arra, hogy a Borderlands-játékokban sosem voltak mikrotranzakciók vagy további élőszereplős elemek, a franchise-nak leginkább a Borderlands 2 kozmetikai csomagjai voltak hasonlóak, a Microsoft felvásárlása könnyen meghagyhatná a sorozatot a jelenlegi állapotában, az egyetlen különbség a platform lenne.

Persze vannak más lehetőségek is. Például a Gearbox függetlenedhet. Vagy esetleg más cégek, például az Amazon Games felvásárolhatja. Ám mivel a Microsoft és a Sony is igyekszik bővíteni a katalógusát, így bármelyiküknek lenne értelme, hogy megragadjon egy szeletet a Borderlands tortájából.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu