DualSense-gyilkos kontrollert fejleszthet titokban az Xbox?!

TECH HÍREK – Egy vadonatúj, DualSense-stílusú Xbox-vezérlő szivárgott ki az interneten. A nyilvánvaló tervek szerint az eszköz valamikor 2024-ben jelenik meg.

 

 

A Microsoft nagy FTC-szivárgásából kiderült, hogy 2024-ben tervezik egy vadonatúj Xbox kontroller kiadását, amely a jelek szerint a PS5 DualSense-ével megegyező funkciókkal rendelkezik majd. Az Xbox rendszeresen ad ki új kontrollereket. Néha ezek a vezérlők több funkciót kínálnak magasabb áron, mint például az Xbox Elite Series vonal, bár legtöbbször ezek egyszerűen az alap Xbox Series X/S vezérlő újraszínezett változatai.

Az Xbox játékosok még évekig számíthatnak az eredeti Series X kontroller új színeire, ráadásul az Xbox Design Lab segítségével saját kontrollereket is tervezhetnek.

Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft jövőre egy új Xbox kontroller kiadását tervezi. Ez sokkal tartalmasabb lesz egy egyszerű színcserénél.

A Microsoft FTC kiszivárgott értesülései szerint egy új Xbox kontroller tervei láttak napvilágot. A projekt jelenleg Sebile néven ismert. A kiszivárgott Xbox kontroller várhatóan 70 dollár körüli áron kerül majd a kiskereskedelembe. Új fekete-fehér dizájnnal, új mobilalkalmazási funkciókkal, haptikus visszajelzéssel és hangszóróként is funkcionáló VCA haptikával rendelkezik majd. A haptikus visszajelzés már régóta a Sony DualSense kontrollerének egyik fő értékesítési pontja. Így nem meglepő, hogy az Xbox is átveszi a technológiát. Az új Xbox-vezérlő gyorsulásmérővel, csendesebb gombokkal és hüvelykujjasokkal, újratölthető és cserélhető akkumulátorral, valamint egyéb olyan extrákkal is rendelkezik majd, amelyek a jelenleg kapható Xbox-vezérlőkhöz képest előrelépést jelentenek.

A készüléket e cikk írásakor hivatalosan még nem jelentették be, de az FTC kiszivárgása annyira hiteles, amennyire csak lehet, így a rajongóknak valamikor 2024-ben kell számítaniuk a megjelenésére.

Úgy tűnik, hogy a kiszivárgott új Xbox kontroller része egy friss Xbox hardveres előretörésnek. Ez az, amire a Microsoft 2024-ben készül. Más FTC-szivárgásokból kiderült, hogy a Microsoft egy kizárólag digitálisan használható Xbox Series X konzolon, valamint egy kissé felújított Xbox Series S változaton is dolgozik. Valószínűnek tűnik, hogy mindezek a hardverek a jövő évi ünnepi szezonra fognak megjelenni. Ám e cikk írásakor még semmi hivatalosat nem jelentettek be erre vonatkozóan.

A hardveren túl az Xbox következő évekre vonatkozó szoftveres tervei is kiszivárogtak. Különösen, ami a Bethesdát illeti. Úgy tűnik, az Xbox az Oblivion és a Fallout 3 remastereit tartja a tarsolyában. Valamint egy új Doom játékot, a Doom: Year Zero-t. A Dishonored 3 szintén kiszivárgott, hogy fejlesztés alatt áll. Bár még nem tudni, hogy minden, az FTC kiszivárgásában említett dolog megvalósul-e, az Xbox-rajongókra így is izgalmas évek várnak.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu