Vajon elindul még Steam Decken az új Cyberpunk 2077 2.0?!

TECH HÍREK – A Steam Decken nagyjából 30 FPS élményt nyújt a Cyberpunk 2077 alacsony és közepes beállítások mellett.

 

 

Ne féljetek, Steam Deck tulajdonosok! A Cyberpunk 2077 az új 2.0 frissítéssel járó meredekebb rendszerkövetelmények ellenére is játszható. A német Computerbase kiadvány a játék legújabb verzióját tesztelte a Valve kézikonzolján.

A Cyberpunk 2077 2.0 frissítés számos jelentős újítással javítja az alapjátékot. Az Nvidia DLSS 3.5 Ray Reconstruction technológiájának felkarolása azonban a bál szépe, ami jelentősen feldobja a játék megjelenését. Racionálisan a fejlesztések megnövelték a játék futtatásához szükséges rendszerkövetelményeket.

Mostantól például elengedhetetlen az SSD, és a CD Projekt Red azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy a Cyberpunk 2077-et ne futtassák hagyományos merevlemezen vagy a Steam Decken lévő SD-kártyán, mivel az alacsonyabb sávszélesség valószínűleg akadályozni fogja az új tartalmak streamelését.

A rendszerkövetelmények magasabbak, de még mindig nagyon észszerűek. A Cyberpunk 2077 mindössze négymagos processzort, 6 GB memóriát, 70 GB SSD-t és egy valamennyire modern grafikus kártyát parancsol, aminek minimum 6 GB memória a minimum. A Steam Deck a grafikai rész kivételével mindenben kipipálja a feltételeket. Mint azt már tudjuk, a Deck belsejében található egyedi AMD Zen 2 SoC (Aerith)-ben mindössze nyolc RDNA 2 compute unit (CU) áll a chip rendelkezésére 1,6 GHz-ig. De ez így is rendben lesz, hiszen a Steam Deck 1280×800-as felbontásban adja ki a játékokat. Ez nem olyan megterhelő, mint az 1080p (1920×1080). A Valve játék-kéziszámítója az AMD FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2) technológiáját is megcsapolja, hogy tovább javítsa a képkockasebességet.

 

Mit tud a Cyberpunk 2077 új verziója Steam Decken?

 

A SteamOS 3.5 Preview operációs rendszerrel futó Steam Deck átlagos képkockasebességet produkált 30 FPS körül, közepes vagy alacsonyabb képbeállítások mellett. A kézikonzol a legjobb eredményt alacsony beállítások mellett, az FSR kiegyensúlyozott előbeállításával érte el. 33,2 FPS átlagos képkockasebességet és 25,4 FPS 1%-os mélypontot elérve.

A Cyberpunk 2077-nek van egy sajátos Steam Deck presetje, amely egyensúlyt teremt a teljesítmény és a képhűség között. A Computerbase benchmarkjai szerint a Steam Deck preset 30,2 FPS átlagos képfrissítési sebességet és 22 FPS 1%-os mélypontot ért el. Az eredmények hasonlóak a közepes előbeállítás használatához, kiegyensúlyozott FSR beállítással. A Computerbase szubjektíven azt állítja, hogy a közepes preset jobban néz ki, mint a Steam Deck preset.

Sajnos a magas előbeállítás a Steam Deck számára elérhetetlen. Még az FSR sem tudja megmenteni a játékkéziszámítógépet a megterhelő grafikától.

Az átlagos képkockasebesség 25,6 FPS és 19,2 FPS, illetve az 1%-os alacsony képkockasebességet magas beállítások mellett, kiegyensúlyozott FSR-rel látjuk.

A CD Projekt Red rengeteg energiát fektet a Cyberpunk 2077 különböző platformokra való optimalizálásába. A PC-vel vagy a jelenlegi generációs konzolokkal, például a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X konzolokkal ellentétben a Steam Deck, egy kézikonzol, nem rendelkezik ugyanolyan tűzerővel. Nagyszerű, hogy a mobiljátékosok mégis elfogadható képminőségben és teljesítményben élvezhetik a Cyberpunk 2077-et. A Phantom Liberty DLC azonban más tészta, mivel a fejlesztő figyelmeztet, hogy az a processzort a maximumra fogja hajtani.

Forrás: Computerbase

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu