Cyberpunk 2077: fontos újítást hozhat a folytatás; komoly változás történt a CDPR-nél?!

A Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Projekt Red szerint még nem született döntés arról, hogy a folytatásban egy fontos funkcióval bővül-e a játék.

 

 

A CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 esetleges folytatásába egy fontos funkciót építhet be. Mégpedig az eredeti játékból hiányzó harmadik személyű opciót. A játék első személyűvé tételéről szóló döntés nagyrészt azért született, hogy a címnek saját identitást adjon. Megkülönböztetve azt a CD Projekt Red The Witcher-franchise-ától. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a második rész is csak első személyben játszható. A harmadik személyű kamera sem kizárt.

Talán meglep néhány Cyberpunk 2077 rajongót, de a most első személyű RPG eredetileg harmadik személyű kamerával készült volna. A sci-fi játék fejlesztése viharos volt és folyamatosan változott, egészen a megjelenéséig. 2016-ban döntöttek úgy, hogy a játékot harmadik személyről első személyre állítják át. Ennek következtében olyan funkciókat hagytak el, mint a falon futás és a repülő autók.

A CD Projekt Red befektetői napján tartott prezentáció részeként a Cyberpunk 2077 quest directorát, Paweł Sasko-t arról kérdezték, hogy fontolóra venné-e a harmadik személyű játék visszahozását a játék esetleges folytatásában.

Sasko nem válaszolt közvetlenül a kérdésre. Nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni a lehetőséget. Nyitva hagyta azonban az ajtót, mondván, hogy a CD Projekt Red „még nem látja”, hogy a Cyberpunk 2077 folytatása első személyű lesz-e vagy sem.

A kérdés mellett, hogy a folytatás támogatni fogja-e a harmadik személyű játékmenetet, Saskót arról is megkérdezték, hogy a stúdió megbánta-e, hogy az eredeti játék első személyűvé vált. Sasko ezután beszélt a döntés mögött meghúzódó indokokról, és arról, hogy az első személyű játék a Cyberpunk 2077 identitásának központi eleme. Azt is elmondta, hogy az első személyű játék lehetővé tette, hogy elkülönüljön a The Witcher-től, mint „ez a más dolog”. Továbbá, hogy ez segített az elérésben, mivel „a YouTube, a Twitch és a screenshotok adják el a játékokat”.

A játék folytatásának megjelenését természetesen nem tervezik a közeljövőben. A CD Projekt Red jelenleg egy új, a The Witcher univerzumban játszódó játékra koncentrál. Azonban még az sem érkezik meg legalább 2025-ig. A Cyberpunk 2077 folytatását azonban tervezik, és a CD Projekt jövőbeli észak-amerikai telephelyén fogják fejleszteni.

 

Távozhat a Cyberpunk 2077-et fejlesztő CD Projekt Red egyik vezetője?!

 

Adam Kicinski, a CD Projekt Red veterán vezetője lemond jelenlegi pozíciójáról. A következő évben új szerepkörbe lép. Kicinski a CDPR megalakulása óta tagja a vállalatnak, 1994-ben csatlakozott az alapítókhoz, Marcin Iwińskihez és Michał Kicinskihez (aki Adam testvére). Akkoriban a lengyel stúdiót egyszerűen CD Projekt néven ismerték. Főleg olyan játékokat honosítottak, mint az első két Baldur’s Gate-játék, mielőtt 2002-ben CD Projekt Red néven újjáalakultak. Néhány évvel később az első Witcher-játékkal önálló útra léptek.

Adam Kicinski most távozik régóta betöltött pozíciójából, és jövő évtől a CD Projekt Rednél tölt be szúpérvízőri pozíciót.

Ezt október 5-én jelentették be, amikor Kicinski elárulta, hogy 2024 januárjától a CD Projekt Red felsővezetői struktúráján belül egy nagyobb átrendeződés részeként átkerül a stratégiai vezetői pozícióba.

A jelenlegi kreatív vezető Adam Badowski és Michał Nowakowski kereskedelmi vezető január 1-jétől a CDPR közös vezérigazgatóiként veszik át a helyét.

Új pozíciójában Adam Kicinski fogja felügyelni a CD Projekt Red tevékenységét. Valamint ajánlásokat fogalmaz meg és határozatokat hoz a nagyobb CD Projekt Capital Groupon belül. Véletlenül a CD Projekt társalapítója és korábbi közös vezérigazgatója, Marcin Iwiński tavaly októberben csatlakozott ugyanehhez a felügyelőbizottsághoz. Éppen akkor, amikor a CD Projekt Red új stúdiót nyitott Bostonban, hogy segítse a közelgő Witcher és Cyberpunk 2077 játékok nagyszabású palettáján való munkát.

Forrás: X, IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu