Lies of P: óriási meglepetéssel készülhet a játék a Bloodborne-rajongók számára?!

A Bloodborne népszerűsége igencsak megérdemelt, ám a Lies of P készen áll arra, hogy felülmúlja, megadva a rajongóknak azt, amire a megjelenése óta vágytak…

 

 

A Lies of P enyhén a radar alatt érkezett a játékmegjelenések ilyen nyüzsgő őszén. Azonban a New Game Plusban felfedezhető számos titok és a speedrunning közösségének köszönhetően, amely még mindig a legátkozottabb zip-skipeket fedezi fel, könnyen érthető, hogy a Neowiz Pinocchio Soulslike miért olyan népszerű, mint amilyen.

Nem mintha minden olyan Soulslike-tól, amit nem a FromSoftware készített, azt várnánk, hogy rossz legyen, de a Lies of P olyan minőséget mutat, amire a rajongók talán nem számítottak, és az, hogy mennyire korrelál a FromSoftware olyan játékaival, mint a Bloodborne, még mindig jót tett neki.

Ugyanígy nem minden FromSoftware-játékot tartanak tökéletesnek. Még a Souls-féle közösségekben mélyen gyökerező rajongók sem. Ennek ellenére a Bloodborne-t több okból is tisztelik. Ennek a tiszteletnek nagy része talán annak köszönhető, hogy egy olyan érintetlen IP-ről van szó, amelyből a rajongók már az eredeti elképzelés és 2015-ös megjelenése óta vágytak többet látni. A FromSoftware játékai a Bloodborne után is könnyen népszerűvé váltak. Ám egyik sem tudta megközelíteni azt az egyedi élményt, amit a Bloodborne nyújtott. Most, bár a Lies of P ezt elérhette, még arra is van lehetősége, hogy ott is sikerrel járjon, ahol a Bloodborne elbukott.

 

A Lies of P befejezése kifejezetten egy közös univerzumra utalhat?!

 

A Lies of P egy csodálatosan sötét fantasy mesét kreál a forrásanyagból, amit adaptál. Ha csak ennyi tudna, akkor is hihetetlen élmény lenne. Sokkal inkább, ha a játékosok befejezik a játékot, akkor tudatosul bennük, hogy a Neowiz tervei szerint egyfajta sötét meseuniverzumot akar létrehozni. A játék csak az ugródeszka a nagyobb narratívához.

A post-credit jelenet kifejezetten tájékoztatja a rajongókat, hogy egy Souls-féle – vagy Lies of P-féle – Óz, a nagy varázslót terveznek, ahol a játékosok valószínűleg Pinokkióról Dorothyra cserélnék a főszereplőket, és esetleg bejárnák a Smaragdváros borzalmas változatát.

A Bloodborne rajongói kétségbeesetten vágynak egy folytatásra, remake-re vagy remasterre. Nem is beszélve egy patchről, ami magasabb frame rate-et adna. Ha jönne egy folytatás, mielőtt a Bloodborne bármi ilyesmit kapna, hihetetlenül hatásos lenne.

Még mindig nem világos, hogy ez egy dedikált folytatás lenne-e vagy sem. Ám a Neowiz koreai álláshirdetésének részletei alapján a játék DLC-je is kiderülhetett. Ha ez igaz, akkor teljesen elképzelhető, hogy a The Wizard of Oz egyszerűen csak egy DLC-kiegészítő lesz. Ez azonban hiba lenne.

 

A Wizard of Oz tease egy teljes folytatást érdemelne, nem DLC-t

 

A Lies of P IP potenciálja felháborítóan izgalmas lett ezzel a tudással. A Neowiz remélhetőleg nem fogja ezt elpazarolni azzal, hogy az Óz, a nagy varázslót DLC-re korlátozza. Fantasztikus lenne, ha a játék olyan DLC-t kapna, mint a Bloodborne Old Hunters. Utóbbiban a játékosokat visszaküldik az időben, hogy talán Carlo, Romeo vagy valaki más hőstetteit fedezzék fel, akiket az alapjáték érint.

Mindazonáltal az olyan nagyszabású dolgok, mint mindaz, amit Az Óz, a nagy varázsló kínálhat, feltétlenül megérdemelnék, hogy saját játékukban jelenjenek meg folytatásként. (Ha nem spin-off formájában.) A Bloodborne-nak volt egy fenomenális DLC-kiegészítője, és a Lies of P-nek is van esélye arra, hogy hasonlóan fantasztikus legyen. Ám ha valóban egy elágazó univerzumot szőnek, akkor nagyszerű lenne, ha a játék már egy teljes értékű folytatással felülmúlná azt, amit a Bloodborne elért.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu