Vajon a PlayStation Portal felveheti a versenyt a Switch-csel? Meglepő nyilatkozat a Sonytól!

TECH HÍREK – A Sony egyik vezetője szerint a készülő PlayStation Portal távoli lejátszó perifériát még véletlenül sem a Nintendo Switch konzol riválisának szánják…

 

 

A Sony vezetője és a PlayStation vezető alelnöke kijelentette, hogy a készülő PlayStation Portal perifériát nem a konkurens hasonló rendszerek, például a Nintendo Switch riválisának szánták. A PS Portal több mint egy évtizede az első kézi eszköz, amelyet a Sony készített. Igaz, nem önálló konzol, mint előtte a PlayStation Portable vagy a PlayStation Vita.

Ehelyett a PlayStation Portal egy olyan kézi játékperiféria, amelyet csak a PS5-tel együtt lehet működtetni.

Ez a rendszer az év elején látott napvilágot először. Eredetileg „Project Q” néven jelentették be. Csak augusztus végén kapta a Sony új rendszere a PlayStation Portal nevet. A Sony a PS Portal árát is nyilvánosságra hozta. Valamint a 2023. november 15-i megjelenési dátumot. A Portal kezdeti fogadtatása meglehetősen vegyes volt. Mivel elsődleges célja, hogy a PS5-ös játékok távoli lejátszására alkalmas legyen, kedvezőtlen összehasonlításokat vont maga után a Nintendo Wii U gamepadjával. Egyesek úgy vélték, hogy a Portal jobb lett volna, ha a Nintendo Switch vagy a Valve Steam Deck rendszereihez hasonlóvá, vagy a fent említett Portable vagy Vita utódjává válik. A Sony részéről Eric Lempel nyilatkozott a Portal státuszáról, kijelentve, hogy az nem a Nintendo vagy a Valve hardverének riválisának szánják.

 

A PlayStation Portal célja és jellemzői

 

A BBC beszámolója szerint Eric Lempel kijelentette, a PlayStation Portal a Switch és a Steam Deck vizuális hasonlósága ellenére más közönséget céloz meg. A PlayStation-felhasználók számára „valami egyedit” jelent. A fő különbség, amit megjegyez róluk, az, hogy a Switch és a Steam Deck önállóan is megállja a helyét, mint rendszerek. Azonban a PlayStation Portal használatához PS5 szükséges. Nem csak ez, hanem internetkapcsolat is kell hozzá, hogy a játékot kábel helyett közvetlenül a rendszerről a kézikonzolra küldje.

Lempel azt is megerősítette, hogy a játékosok nem tudnak majd közvetlenül a PlayStation felhőalapú játékszolgáltatásból játékokat streamelni a PlayStation Portalra.

Azt sugallja, hogy a handheldet olyan játékosok használnák, akik a kanapén szeretnének játszani. Miközben egy másik személy a tévét használja, vagy csak egy másik szobában játszanak. Lempel azt is megerősíti, hogy a készüléket az otthonukon kívül is lehet használni. Ám azt javasolja, hogy erős internetkapcsolattal rendelkezzenek. Azért, hogy a lehető legjobban kihasználhassák a hordozhatóságát és a játékok streamelésére való képességét.

Lempel beszélt a PS5 Access Controller funkcióiról és kialakításáról is. Ez a Sony első kísérlete arra, hogy testre szabható vezérlőt készítsen a fogyatékkal élő játékosok számára. Lempel szerint ez a kontroller nem fog működni a Sony hardverén kívüli rendszerekkel. Hozzátette, hogy gondosan úgy tervezték meg, hogy a fogyatékkal élő játékosok anélkül használhassák a kontrollert, hogy azt a kényelemhez kellene igazítaniuk. Azt is megjegyzi, hogy a vezérlő testreszabhatósága meglehetősen változatos.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu