A Capcom játékaiban blokkolhatják a modokat?! Meglepő kijelentést tett egy programozó

Taro Yahagi Capcom programozó azzal érvel, hogy a modok ugyanúgy működnek, mint a csalóeszközök, és problémákat okozhatnak.

 

 

A Capcom egyik programozója azzal érvelt, hogy a PC-s játékaihoz a felhasználók által készített modokat be kellene tiltani. Ugyanis technikai szinten nem különböznek a csalóprogramoktól.

Amint azt a PCGamesN kiszúrta, a kijelentés a múlt héten hangzott el a Capcom Open Conference-jén tartott előadás során.

A PC-s játékok csalás- és kalózkodás-ellenes intézkedéseiről szóló beszélgetés során Taro Yahagi programozó kifejtette, hogy bár egyes játékosok modokat használnak a játékok fejlesztésére, ezek alapvetően nem különböznek a cheat tooloktól és más rosszindulatú módosításoktól.

Yahagi megjegyezte, hogy bár „a modok népszerűek a felhasználók körében, mert lehetővé teszik számukra, hogy különböző funkciókat adjanak hozzá vagy változtassanak meg egy meglévő játékhoz”, a csalás- és kalózkodás-ellenes szoftvereknek mégis blokkolniuk kell őket, mivel ugyanúgy vannak megvalósítva.

Yahagi egy dián, amely azt a kérdést teszi fel, hogy „célba kell-e venni a modokat az anti-cheat/kalózkodás elleni programokban?”, megjegyezte: „Minden modot csalóként definiálunk, kivéve, ha hivatalosan támogatott”. Hozzátette: „Amit belsőleg csinálnak, az nem más, mint a csalás”.

A diákat elmesélve kifejtette: „A csalás- és kalózkodás-ellenesség szempontjából minden modot csalóként definiálnak. Ez azt jelenti, hogy a játék által hivatalosan nem támogatott modokat lehetetlen megkülönböztetni a csalóeszközöktől, megvalósítás szempontjából”.

Bár elismerte, hogy „a modok többsége pozitív hatással lehet a játékra”, Yahagi rámutatott, hogy „egyes modok károsak lehetnek a vállalat számára, mind a hírnév, mind a munkaterhelés szempontjából”.

Érvelése szerint egyes modok „sértik a közrendet és az erkölcsöt”. Ezeket „összetéveszthetik a törvényes megvalósításokkal”, ami rossz hírverést okoz a Capcomnak.

Elmondta, hogy a rosszindulatú vagy hibás modok növelhetik a Capcom munkaterhelését. Ugyanis az érintett játékosok a kiadó támogatási erőforrásait használhatják fel, amikor olyan problémákat próbálnak kivizsgálni és megoldani, amelyeket a stock játék nem feltétlenül tartalmaz.

A Capcom a múltban már kapott kritikákat. Például, amikor a vitatott Denuvo hamisítás elleni technológiát adta hozzá néhány Steam-játékához. Köztük a 2021-es Resident Evil Village-hez. A Village 2023 áprilisi frissítése végül eltávolította a Denuvo-t.

Yahagi szerint a cég RE Engine-je, amelyet a legtöbb játékához használ, saját biztonsági modullal rendelkezik. Ez „egységes csalás- és kalózkodás-ellenes politikát” kínál, amelyet minden egyes új játékhoz fejleszteni és javítani lehet.

Forrás: PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu