Hatalmas bukás lenne a Hogwarts Legacy Switch-változata?! Íme, mit mondanak a gamerek

A vita arról, hogy érdemes-e current gen-játékokat kiadni a Switch-re, folytatódik, miután a Hogwarts Legacy kapcsán újra fellángolt.

 

 

A Hogwarts Legacy hivatalosan is a 2023-as legnagyobb példányszámban eladott új játéka. Ám ez nem jelenti azt, hogy zökkenőmentes élményt nyújt. Sajnos úgy tűnik, hogy azáltal, hogy a játék minden platformon jelen van, a játék határai még inkább kirajzolódtak egy könyörtelen lencse alatt.

A Switch játékosok arról számoltak be, hogy a PlayStation, Xbox és PC-s társaikhoz képest a nyílt világ felfedezésének zökkenőmentességét veszítették el, ami néhány rajongót arra késztetett, hogy Reddit-fonalat hozzanak létre, és kategorikusan kijelentsék, hogy a HL-nek nem kellett volna kijönnie a Switchre.

„Minden varázsa elveszett a Switch-verzióban. A teljesen részletes és magával ragadó Roxfort és a környező világ felfedezése egyszerűen nem ugyanaz” – osztja meg DrunkBreadGuy az egyik ilyen Reddit-szálon. „A Switch képes néhány elképesztő teljesítményre. Az, hogy olyan játékok vannak rajta, mint a The Witcher [3], a Skyrim, az RDR stb. lenyűgöző, és ezek megőrzik az eredeti kiadások minden hangulatát. Sajnos ezzel a játékkal ez nem így van. Nagyon egyértelmű és drasztikus minőségbeli visszaesés tapasztalható.”

Egy másik témában egy játékos azzal kezdi, hogy „utál az a srác lenni.” Majd elmeséli a szomorú történetet, hogy elhalasztotta a HL PC-s verziójának végigjátszását, hogy helyette a Switch-en játsszon. „Ma kaptam meg [a Hogwarts Legacy-t], és ezt egyszerűen nem kellett volna kiadni Switch-re, ha ez a legjobb, amit ki tudnak belőle hozni. Annyira homályos/szemcsés, hogy egy kis játék után már tényleg fáj a szemem.” Azt is hozzátették, hogy mennyire „megdöbbentette” őket, hogy a Switch kritikák eddig ilyen kedvezőek voltak.

A rajongók ennyire egymásnak feszülését látva még érdekesebbé, hogy egyes szenvedélyes játékosok mennyire bosszúsak voltak amiatt, hogy a Game Awards lényegében megbélyegezte a Hogwarts Legacy-t.

Az egyik streamer annyira feldühödött, hogy tombolásba kezdett. Ezt a rajongók tömegesen osztották, mind egyetértésből, mind saját szórakoztatásukra. De ha a játék valóban olyan gyenge, mint ahogy a Switch játékosok állítják, akkor a Hogwarts Legacy vajon megérdemli a sok GOTY jelölést? Talán bölcsebb, ha a játék erényeit nem csupán egyetlen, elhibázott kiadásának technikai limitációi alapján ítéljük meg. Elvégre az aktuális generáció konzoljain nem ok nélkül bizonyult sikeresnek. Sőt, még mindig igen népszerű. Ezzel együtt szomorú és bosszantó, hogy a Switch-játékosok nem élvezhetik teljes pompájában…

Forrás: Reddit

Am I the only one who thinks the Switch clearly wasn’t cut out for this?
byu/Rithrius88 inhogwartslegacyJKR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu