Ez a jövőre érkező horrorjáték pályázhat a Silent Hill trónjára…?! [VIDEO]

Ha szereted a túlélőhorror műfaját, különösen a Silent Hill-t, akkor ezt a félelmetes Unreal Engine 5 játékot neked találhatták ki.

 

 

Amióta a Konami Silent Hill-sorozata 1999-ben először megjelent az eredeti PlayStationre, nemcsak alternatívát nyújtott a Capcom Resident Evil franchise-ának, hanem egy olyan pszichológiai horrort is kínált, amely megkülönböztette magát a versenytársaktól.

Az évek során számos játék próbálta lemásolni a Silent Hill formuláját (legalábbis az eredeti trilógia és a P.T. esetében), de csak kevesen érték el közel ugyanazt a minőséget és sikert.

Azonban van egy közelgő játék, amely úgy néz ki, hogy megragadhatja a klasszikus Silent Hill hangulatot. Ez a Post Trauma az indie fejlesztő Red Soul Games-től.

„A Post Trauma egy horrorjáték, amelyet az elmúlt évtizedek műfajmeghatározó klasszikusai ihlettek. Bújj Roman, egy középkorú vasúti kalauz bőrébe, aki csapdába esve találja magát egy rémisztő és kiforgatott valóságban” – olvasható a játék hivatalos leírásában. „Fedezd fel az ismeretlent, oldj meg rejtélyeket, és próbáld túlélni a kimondhatatlan borzalmakat, amelyek ebben a fenyegető környezetben leselkednek rád. Felfedezed az igazságot, és megtalálod az utat vissza a családodhoz?”

Gyakran nehéz megmondani, hogy egy játék valóban jó lesz-e, bármennyire is lenyűgöző a trailer. A Post Trauma mindenesetre felkeltette a műfaj rajongóinak érdeklődését. Láthatóan jól kombinálja a szokott elemeket. A kérdés már csak az, mennyire lesz képes emlékezetessé válni.

A Post Trauma egy rémálomszerű, halálos lények által lakott világot, jól átgondolt rejtvényeket és egy kibogozhatatlan rejtélyt ígér egy olyan elmebajos dimenzióban, amely az elejétől a végéig leköt.

Az autentikus túlélőhorror-élmény érdekében a Post Trauma fix kameraszögekkel is rendelkezik majd. Ez biztosan sok old-school rajongónak fog tetszeni. Vajon Roman képes lesz túlélni ezt a horrort ép ésszel? Ezt csak az idő tudja majd megmutatni.

A Post Trauma pontos megjelenési dátumát a cikk írásakor még nem jelentették be. Várhatóan 2024 tavaszán jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu